Начало » Първо в Plovdiv-Press: „Бургас – пристанище на Пловдив“ за N-ти път! Бултрасите с важна победа
Ботев Спорт Спорт Важно

Първо в Plovdiv-Press: „Бургас – пристанище на Пловдив“ за N-ти път! Бултрасите с важна победа

Ботев (Пд) е с големи шансове и през този сезон да си спечели виза за Лига Европа. Първият вариант е това да се случи през първенството, където ако УЕФА пак пореже хибрида ЦСКА-София (това е сигурно на 99,9 %) и петото място ще дава излаз в евротурнирите. Втората опция пред „канарчетата“ е да защитят Купата на България. И двете възможности изглеждат съвсем постижими с воля и малко късмет.

Plovdiv-Press научи от кухнята на „жълто-черните“, че отново стадион „Лазур“ в Бургас ще бъде заявен като домакински за Ботев в Европа. Състоянието на някогашното бижу край морето обаче вече не е толкова цветущо. Ето защо пловдивчани ще се подсигурят и с втори стадион – този в Ловеч.

„Бургас – пристанище на Пловдив“ този надпис лъсна с огромни букви на няколко места под тепетата през лятото на 2017. Причината бе успешната еврокампания на Ботев, в която глави пред тима на „Лазур“ преклониха Партизани (Албания), Бейтар (Израел), а Маритимо не успя да отбележи гол в Бургас. Сега за N-ти път бултрасите ще бият 600 км. път, за да подкрепят любимците си. Стига нещо в Коматево да не се обърка и Ботев да остане извън Европа.

Plovdiv-Press разбра и още нещо, което касае директно феновете. Дългите месеци преговори между тарторите на агитката и ръководството на клуба по темата за Трибуна Юг се увенчаха с успех. А именно – желанието на бултрасите плексигласът пред клетката да бъде премахнат – ще бъде изпълнено до първото домакинство срещу Лудогорец. На мястото му ще се сложи фина мрежа, която няма да заглушава скандиранията, а и видимостта ще бъде неимоверно по-добра.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!