Начало » Окичиха Зума и Бухалов с „Венец на победителя“
Локо Спорт

Окичиха Зума и Бухалов с „Венец на победителя“

Две от иконите на спортен Пловдив – Христо Бонев-Зума и Николай Бухалов бяха отличени с „Венец на победителя“. Това се случи в „Нощта на шампионите“, която се организира съвместно от Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор.

Наа събитието се чучна екскметът на Пловдив и настоящ депутат – Славчо Атанасов. Той не свали усмивката от лицето си и взе дейно участие в церемонията.

„Черно-бялата“ легенда и великият каякар празнуваха наскоро годишнини и не бяха забравени от държавата. Почетният знак „Венец на победителя“ се счита за най-престижната награда, връчвана от спортното министерство. Освен Зума и двойния олимпийски шампион от Барселона през 1992 Бухалов, честта да са призьори имаха Йордан Лечков, скиорът Иван Лебанов, легендарният шампион по борба Петър Киров, както и алпинистът Методи Савов.

На церемонията Григор Димитров стана „Спортист на България“ за 2017, а медал имаше и за неговия треньор – австралиецът Дани Валверду. Двамата отсъстваха по обясними причини.  В категорията „Отбор на България“ паричната премия от 50 000 лeвa получиха момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика. Със същата сума беше наградена и тяхната треньорка Весела Димитрова, която стана „Треньор на България“ за 2017 година. В категорията „Спортист с увреждания на България“ с 10 000 лeвa беше награден Ружди Ружди, а неговият личен треньор Радостин Тодоров получи чек за 5 000 лeвa.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!