Начало » Коматево заприлича на ПьонгЧанг, шефове на Ботев и Лудогорец с култови лафове
Ботев Важно Спорт

Коматево заприлича на ПьонгЧанг, шефове на Ботев и Лудогорец с култови лафове

Мачът между Ботев и Лудогорец бе отложен, предаде репортер на Plovdiv-Press от мястото на събитието. Нямаше и как да е иначе, защото базата на „канарчетата“ в Коматево е потънала под преспи. Снегът цял ден се трупа върху терена, а деца от ДЮШ и работници на „жълто-черните“ неколкократно чистеха доколкото могат. После обаче трудът им бързо отиваше нахалост, защото снежинките за минути превръщаха терена в бяло поле.

Съдията на срещата Ботев-Лудогорец Ивайло Стоянов и делегатът Валентин Драгомиров се появиха на стадиона около 15:30 часа. Малко след това двамата в компанията на представители на двата клуба инспектираха съоръжението и се убедиха, че при тези условия футболен мач няма как да се проведе.

Служителят на разгреадчани Георги Караманджуков обясни, че е звънял на синоптици, които са го уверили, че и утре под тепетата ще вали сняг. „Не ни се иска да си чупим краката на леда, не сме кънкьори, а и доста бразилци имаме, които са стреснати“, заяви Караманджуков. С неговото мнение се съгласи и президентът на Ботев – Ангел Палийски. „Вчера закриха зимната олимпиада, но днес я открихме тук“, изригна той.

Финансовият директор на „канарчетата“ Иван Йотков пък разясни, че дори утре снегът да спре и да бъде почистен, то теренът ще бъде замръзнал. „Ще бъде глупаво да рискуваме да повредим терен, в който сме вложили стотици хиляди левове, просто би било кощунство“, каза той.

Делегатът Драгомиров обаче ги скастри с думите: „По правилник няма как да отложим мача за неопределено време, трябва да го изместим за 24 часа, тоест за утре от 17:30“.

На техническата конференция в Коматево срещата Ботев-Лудогорец бе официално отложена за утре, но по всичко личи, че и това решение ще бъде временно. Вероятно мачът ще се състои през март, когато има дати за контроли на националните тимове.

ОТ БОТЕВ ИЗЛЯЗОХА С КОМЮНИКЕ, КАСАЕЩО БИЛЕТИТЕ ЗА ДВУБОЯ:

ПФК Ботев информира привържениците, закупили билети за отложения двубой срещу Лудогорец от 22 кръг на Първа лига, че талоните остават валидни и с тях ще може да се влиза на трибуните на „Футболен комплекс Ботев 1912“ за срещата между двата отбора.

Притежателите на билети могат и да върнат своите пропуски в клубния фен-магазин, като срещу това ще получат заплатената от тях сума.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!