Начало » Бултрасите: Полицията се държа нечовешки, пагонът е в блатото
Ботев Спорт

Бултрасите: Полицията се държа нечовешки, пагонът е в блатото

Организираните фенове на Ботев пуснаха остра декларация срещу полицейския произвол. Вчера самозабравили се униформени биха безпричинно бултраси, които пътуваха до София за дербито срещу Левски.

По разкази на свидетели – атаките на полицаи срещу беззащитни ботевисти в столицата била извършена с чутовна агресия. Органите на реда дори си измислили, че техен колега също е пострадал, след като били заплашени от пострадали, че ще си извадят медицински и ще съдят ченгетата.

ЕТО КАКВО НАПИСАХА ОТ КЛУБА НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА БОТЕВ И ОТ БУЛТРАС:

Обединени фракции Bultras и Клубът на привържениците на Ботев Пловдив (КПБП) за пореден път изказват своето най-голямо недоволство и омерзение от работата на органите на реда в събота преди мача Левски София-Ботев Пловдив в столичния квартал „Оборище”.

Определяме като крайно недопустим полицейския произвол, нанесен върху част от пловдивските привърженици, сред които и председателя на КПБП, който се е опитал да разговаря с полицаите. Категорично възразяваме срещу насилието, упражнено върху последния, който, в опита си да разговаря с полицейските части, срещна поведение, крайно неприсъщо за съвремието и цивилизационната претенция на Република България.

Докога футболните фенове у нас ще бъдат третирани по този нечовешки начин и докъде ще стигне самозабравата на господата в униформи, които в непрофесионализма си спряха да зачитат правата дори и на официалните представителни лица на фенските организации?

Докога българският пагон ще търпи подобно самоунижение в блатото, погазил напълно изначалните човешки права на свободно изразяване, движение, на достойство? От името на Bultras и КПБП заявяваме, че ние няма да спрем да задаваме тези въпроси и да търсим отговорност от виновниците. В името на спаведливостта, за всеки български фен!“

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!