Начало » Australian Open 2019: Без съдии на линиите и с увеличен награден фонд
Спорт Спорт Важно Тенис тенис

Australian Open 2019: Без съдии на линиите и с увеличен награден фонд

Организаторите на Откритото първенство на Австралия по тенис обявиха редица промени за състезанието, което ще се проведе в Мелбърн от 14 до 27 януари 2019 година. Първото за годината състезание от Големия шлем ще се състои от 14 до 27 януари в Мелбърн.

За първи път няма да се използват съдии на линиите, а ще бъде поставена специална електронна система, която ще следи дали топката е попаднала в полето. Ще бъде въведено и времеизмерването за разрешените от правилника 25 секунди между точките. Увеличава се и схемата на квалификациите при жените от 96 на 128 тенисистки.

Освен това ще бъде позволено ползването на треньорски съвети по време на квалификациите и в турнира при юношите и девойките.

Наградният фонд на Australian Open е увеличен с 10 процента в местна валута през 2019 година от 55 милиона на 60.5 милиона австралийски долара. Причината е падналия курс на австралийския долар от 81 цента на 71 цента за 1 американски долар.

„Винаги сме се гордели, че се вслушваме в мненията на играчите. Издигнахме нашите състезанието на по-високо ниво“, заяви директорът на турнира Крейг Тайли.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!