Начало » Катар и ФИФА представиха логото на Мондиал 2022, има дълбок замисъл в него
Свят Спорт Спорт Важно

Катар и ФИФА представиха логото на Мондиал 2022, има дълбок замисъл в него

ФИФА и домакинът Катар показаха официалната емблема на Световното през 2022 г. Логото грейна едновременно в Доха и на други знакови забелижителности из целия свят.

В Доха имаше церемония по представянето, а хиляди станаха свидетели на синхронизираната прожекция на някои от най-емблематичните сгради на планетата.

Плъзгащите се криви на логото представляват вълнообразните движения на пустинните дюни, като непрекъснатият цикъл отразява числото осем – напомняне за броя стадиони, които ще приемат мачовете от Мондиала.

И предвид провеждането на първенството от ноември до декември за първи път в историята на световните финали, централната форма на емблемата е вдъхновена от идеята за традиционния вълнен шал.

Шрифтът също преобразява традиционната арабска калиграфия в нов, съвременен шрифт, който черпи вдъхновение от региона, свързвайки традицията с модерността.

Катар е напът да завърши втория от осемте стадиона – „Ал Януб“. На първия вече се играят мачове. Останалите шест съоръжения се очаква да бъдат готови до края на 2020-а, включително и ст. „Лусайл“, който ще бъде домакин на откриването 21 ноември и на финала на 18 декември.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!