Начало » 5 неща за Григор, които малко хора знаят
Спорт Спорт Важно Суматоха

5 неща за Григор, които малко хора знаят

Григор Димитров е достатъчно популярна личност, но въпреки това медиите в световен мащаб продължават да разкриват подробности, които все още не са достигнали широката аудитория.

Част от изданията на Острова подреждат няколко любопитни класации за фактите, които са малко известни, според тях, за Гришо.

И макар да сме негови сънародници, все още са налични детайли, с които не сме наясно.

Предлагаме на вниманието ви 5 от акцентите, привлекли вниманието на средствата за масова информация на Албиона:

1. Една от големите страсти на Григор от детските му години, са мотоциклетите и колелата. Той дори има участие в ВМХ-състезание, но след като родителите му насочват основно вниманието му към тениса, той преустановява интереса си към високите скорости. Освен това той неколкократно наранява коленете си, което категорично слага точката в тази негова „кариера“. Считано към днес, колоезденето е само приятно хоби за Григор.

2. Димитров е фен на екстремните спортове. Обича да практикува едно доста трудно, изискващо сериозни усилия занимание – паркур. Разбира се поставя всичко в необходимите граници, за да превантира евентуална контузия, която може да навреди на тенис кариерата му.
3. Единственият българин, който може да се похвали с перманентно присъствие в Топ 10 на най-„горещите“ тенис звезди, независимо от класирането си в ранглистата на АТР. Също така и единственият български спортист с половинки, известни във всяка точка от планетата. Освен Мария Шарапова и Никол Шерцингер, преди време се спекулираше, че Гришо има връзка и със Серина Уилямс. Афинитетът на Димитров към връзки с популярни дами съвсем не е скрит, като дори може да се каже, че той трупа известни позитиви в това отношение.
4. Неговите двама дядовци събират пари за билет на Гришо до Франция, за да може той да вземе участие в турнир, когато е само на 12-годишна възраст. Григор печели това си участие. Стар приятел на бащата на тенисиста пък му подарява първите тенис обувки.
5. Григор Димитров често участва в благотворителни инициативи и подпомага набиране на средства за редица мисии по цял свят. Рядко желае името му да се споменава, но приносът му е наличен и в това отношение.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!