Начало » 230 робокопки от КНДР обират точките в ПьонгЧанг (ВИДЕО)
Важно Спорт Спортни страсти

230 робокопки от КНДР обират точките в ПьонгЧанг (ВИДЕО)

Олимпиадата в ПьонгЧанг досега върви вяло откъм бг участие. Рекордни постижения също липсват. Две са нещата, които до момента правят силно впечатление, поне според нас от Plovdiv-Press. Първото е кучият студ, който тормози състезателите и плаши публиката. Доста съоръжения и стадиони в Южна Корея остават полупразни, защото хората предпочитат да загубят парите платени за билети, но да не мръзнат на -20 градуса.

По-интересно е второто – мажоретките, които са командировани от Северна Корея, за да подкрепят спортистите от тази страна. 230 дами са изпратени от Севера на Юг и мисията им да изпъкнат вече е успешна.

„Армията от красавици“, както западните медии наричат чаровните момичета, се облича еднакво, пее в синхрон, а усмивката не слиза от лицата им. Интересното е, че те са „обзаведени“ с маркови чанти и бижута, нищо че в КНДР действа ембарго за луксозни стоки.

Дамската агитка се разделя на 2-3 части, за да покрие местата, където участие имат спортисти от Северна Корея. Най-интересното им представяне бе в залите по хокей на лед и в тази за бързо пързаляне с кънки. Там те взеха акъла на останалите зрители и на медиите от цял свят с роботизираната си подготовка. Красавиците често носят маски на великия си водач Ким Ир Сен (дядото на Ким Чен Ун). Те са дирижирани от своята лидерка, която им подава сигнали като диригент – кога да развяват знамената и кои песни да пеят.

Въпреки тежката загуба с 0:8 на обединения женски тим по хокей на лед на Севера и Юга, агитката не спря да окуражава отбора. Няма голяма медия по света, която да не е отделила статия или репортаж за „Армията от красавици“.

 

 

 

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!