Начало » Цветана Пиронкова: Съпругът ми знае за тениса повече от мен! Суеверна съм
Интервю Мнения Спорт Спорт Важно Тенис тенис

Цветана Пиронкова: Съпругът ми знае за тениса повече от мен! Суеверна съм

Пловдивската гордост в тениса Цветана Пиронкова даде пространно интервю пред bTV в което разказа повече за живота и като майка, а освен това коментира и темата с нейното завръщане на корта.  „Чувствам се много добре, имах интересна минала година, тази също очаквам да е такава. Майчинството е интересно и смислено, отразява ми се добре. Мисля, че всичко е много готино”, заяви Цвети.

„Може би безсънието, когато се появи малкото човече, ме изтощава най-много, но може би дисциплината в случая ми помага. Има си стриктен режим, който трябва да се спазва и трябва да следиш детето винаги да е добре”. „Детето ми Александър не е кръстено на никой, просто харесахме името и просто с баща му решихме да се казва така.

„Благодаря на Господ, че детето ми се роди в перфектния момент за нас. Може би узряхме за това нещо и ето, че детето се появи. Моят съпруг помага много. Даже нашите задължения са разпределени по равно”. Тя призна и как се е запознала с нейния любим. „Бил е юноша в Локо Пловдив, но когато се запознахме вече не играеше футбол, тъй като е имал травма, която го е изкарала от спорта. Иначе по стандартния начин се запознахме – заведения, общи приятели и т.н. Помня много добре първата среща, но не искам да изпадам в такива подробности. Все пак това са лични преживявания”.

„Сватбата беше в София, в един хотел. Беше много готино. Съвсем спокойно мина всичко, без излишни притеснения. Готино преживяване, което остави добри спомени у нас. Събрахме най-близките приятели, беше в тесен кръг”. „Сестра ми е треньорка по тенис в Щатите. Запозна се с българин и там се запознаха. Тя има детенце на 2 години. Обменяме опит с нея, доста ми липсва. Доста ми и помага. Там е вече 5-6 години, може би и повече”. Не беше пропусната и наболялата тема с нейното завръщане в тура.

„Знам, че повечето хора очакват еднозначен отговор, но на този етап не мога да дам отговор. От много фактори зависи това дали ще се върна в корта. Хубавото е, че имам доста време да взема решението, защото WTA прие правило в което майките могат да се върнат на корта до две години. До скоро беше една”. „Това е голяма помощ. Реално можеш да замразиш ранкинга от последния турнир. Това е доста добре и би ми помогнало да се върна. Дали планирам да се върна честно? Не мога да кажа. На моменти имам желание. В други моменти разбирам, че ще е много трудно. Още не мога да взема решението при положение, че мога да го отложа още малко. Когато дойде времето ще го обявя”.

„Мисля, че нямам усещането да се доказвам повече. Пътуванията са най-трудното нещо в професионалния тенис. Ако реша да играя и пътувам, тогава ще го правя със сина ми, защото не си представям да го оставям тук в България и да не го виждам с месеци”. „Имам много ритуали преди мачове. За мен бе интересно да науча, че повечето тенисисти имат такива ритуали. Суеверията са много, но лека полека се отърсих от тях и ми беше по-добре без суеверия”.

Пиронкова коментира и големия скандал между Серина Уилямс и съдията по време на финала на US Open.  „Гледах финала на US Open. Серина беше надиграна от Осака. Наоми играеше наистина перфектно. Според мен Уилямс си изпусна нервите. Тя неведнъж е споделяла, че не може да губи. В този случай просто си изпусна нервите. „И на мен ми се е случвало да имам пререкания със съдията, имало е и глоби. Случвало ми се е да „счупя” настилката на корт. След това доста ме смъмриха”.

“Със съпруга ми гледаме спорт. Той гледа футбол, и тенис много обича. Знае повече имената на тенисистите от мен и в женския, и в мъжкия тур. На мен най-интересни са ми големите шлемове, особено първите кръгове. Тогава се появяват нови лица, които са способни на изненади”. Пловдивчанката разкри също, че с нейния съпруг гледат редовно спорт пред телевизора.  „Григор според мен отново ще се завърне в топ 10 и дори в топ 5. Нормално е след силен сезон да има по-слаб такъв. Надявам се тази година да си върне отново позициите”.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!