Начало » Хюи Фюри се чуди и мае на предизвикателство, отправено от Пловдив Прес
Спорт Спорт Важно Спортни страсти

Хюи Фюри се чуди и мае на предизвикателство, отправено от Пловдив Прес

Хюи Фюри и управителят на Пловдив Прес - Иван Кузов

Борис ВЕЛЕВ

Боксовото страшилище в тежка категория Хюи Фюри днес гостува в Пловдив и срещна изненадващо препятствие в лицето на управителя на Пловдив Прес – Иван Кузов. Британецът ще се изправи в събота вечер в Арена Армеец срещу нашата гордост – Кубрат Пулев. Двамата ще определят задължителния претендент за световната титла, който ще оспорва поясите във версия IBF на Антъни Джошуа. Фюри е с 21 победи (11 с нокаут) от 22 мача. Единствената си загуба 24-годишният гигант допусна от австралиеца Джоузеф Паркър.

Посещението на Хюи под тепетата е част от подгряването на феновете преди боя срещу Кобрата в събота. То бе организирано от Ивайло Гоцев – пловдивчанинът, който е мениджър на Кубрат.

По програма Фюри трябваше да акостира в най-стария град в Европа още вчера. После обаче визитата бе отложена за ранния следобед днес, след което за по-късен час. Истината е, че доста пловдивчани се разочароваха от тази плаваща програма и решиха да не чакат за снимка или автограф от британеца.

Всъщност, Хюи Фюри не е англичанин, както някои сериозни медии тръбят, а ирландски циганин. И се гордее с произхода са. Със същия е и неговият братовчед – Тайсън Фюри, който дори носи прякора Циганския барон.

Все пак Фюри цъфна на Главната в късния следобед. Първо той посети Римския стадион, а оттам се отправи на разходка към общината. Именно там се състоя срещата на Хюи с управителя на Пловдив Прес. Оказа се, че Иван Кузов се познава с боксьора отпреди 2 години. Тогава те се засичат на галавечер в Дъблин и завързват познанство. Фюри бързо се сети за този случай и с охота позира за снимка с г-н Кузов. Двамата си побъбриха 5 минути, а Хюи Фюри се поинтересува от историята на Пловдив. Любопитството му бе задоволено от Иван Кузов с напоителна лекция.

На изпроводяк босът на Пловдив Прес отправи закачлива покана към Хюи Фюри. „Хайде, човече, да видим дали си толкова корав – да направим спаринг в битка по правилата на карате Киокушин. Печели този, който повали пръв другия на земята, аз може и да съм доста по-слаб от теб, но ритам здраво и имам жълт колан по Киокушин“, изрепчи се Иван Кузов. Фюри първоначално прие предизвикателството с усмивка, но после го отклони учтиво. „Сега приоритетите ми са други, не мога да рискувам контузия, ето ги до мен моите хора, няма да ми позволят“, измъкна се тарикатски ирландският ром.

Направи впечатление, че Хюи Фюри е доста земен човек и не звездее, както повечето свои колеги от големия бокс. Той не се движеше из центъра на Пловдив с кохорта от телохранители. Около него бдяха едва двама бодигарда. Всеки, който пожела фотос за спомен с Фюри – получи положителен отговор и добро отношение. Единствената прищявка на двуметровия исполин бе шишето му с мистична течност да се пълни постоянно. От щаба му вършеха това, веднага, след като той погълнеше еднолитровата цветна течност.

Със сигурност Хюи ще остане с отлични впечатление от града под тепетата. Остава да видим дали усмивката му ще грее на лицето му и след мача с Кобрата в събота. Дано не е така!

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!