Начало » (ФОТОФАКТИ) Работници се изсипаха на стадион „Ботев“ с бус! Взимат важно решение
Ботев Спорт Спорт Важно

(ФОТОФАКТИ) Работници се изсипаха на стадион „Ботев“ с бус! Взимат важно решение

Снимки: Plovdiv-Press.bg

Фотооко на Plovdiv-Press засне около 11:45 часа бус, който докара дузина работници на стадион „Христо Ботев“. Бачкаторите ще вземат проби (т.нар „ядки“) от различни места на Колежа. Така ще се разбере доколко се е запазил замразеният от 4 години строеж и какво ще е нужно за продължаването му.

Както е известно – дострояването на стадиона е тма №1 за бултрасите. „Жълто-черното“ семейство вече може да диша с една степен по-спокойно, въпреки адските летни жеги. Първата стъпка към бленуваното изпълнение на проекта е направена. Днешната дата ще даде отговор на много въпросителни, тегнещи около Колежа, който има пусков срок март 2020 година.

След месец-два, когато резултатите от пробите ще станат известни, от Ботев ще разяснят какво следва като процедури и колко пари ще са нужни за дострояването. Очаква се тази седмица в общината да има брифинг на тема „Колежа“, но не е ясно какви ще ги мъдри на нея кметът Тотев, който дотогава няма как да знае какви са резултатите от „ядките“. По-скоро пресконференцията ще е поредното безсмислено бръщолевене на Тотев и компания, които са шампиони в тази дисциплина.

От сутринта на замразения строеж обикалят финансовият директор на „канарчетата“ Иван Йотков и момчето за всичко в клуба – бившият играч Васко Василев-Стълба. Двамата са в компанията на доц. Иван Ростовски, който е основното лице, отговарящо за обследването на стадион „Христо Ботев“. Триото умува точно откъде да бъдат взети роби и къде е нужно да се почисти допълнително от бурени.

Важното решение, което трябва да се вземе, е колко „ядки“ ще са нужни, за да има пълна яснота около евентуалното достряване на Колежа. Всички стискат палци сумите по изпълнението да не набъбнат главоломно, което може да се окаже препъни камък за намеренията на Георги Самуилов да инвестира в Колежа. Петролният бос обеща публично, че ще осигури средства за строежа, но и друг път феновете са чували думи, които после са се оказвали несъстоятелни.

 

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!