Начало » Федерер бе изритан от US Open, оправда се с адска жега
Спорт Спорт Важно Тенис тенис

Федерер бе изритан от US Open, оправда се с адска жега

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 03: Roger Federer of Switzerland during the men's singles fourth round match against John Milman of Australia on Day Eight of the 2018 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 3, 2018 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. (Photo by Julian Finney/Getty Images)

Роджър Федерер се оплака от атмосферните условия и с тях мотивира неочакваната си загуба от австралиеца Джон Милман с 1:3 сета на US Open 2018. Ето какво сподели „Маестрото“ пред медиите преди да си тръгне от Ню Йорк:

„Мисля, че беше много горещо тази вечер. Беше една от тези вечери, в които, предполагам, че не ми достигаше въздух. Нямаше никаква циркулация на въздуха. Не зная, поради някаква причина, просто ми беше трудно да играя в условията тази вечер. Това е един от първите пъти, когато това ми се случва.

Не се чувствах комфортно. Потиш се все повече и повече с течение на мача и губиш енергия. Но Джон успя да се справи по-добре в тези условия. Той може би идва от едно от най-влажните места на земята, Бризбън. Знаех, че ме чака тежък мач. Може би, когато се чувстваш по този начин, започваш да пропускаш шансове, а аз имах такива. Това беше разочароващо.

Но вижте, в някакъв момент, предполагам, бях и щастлив, че мачът свърши. Мисля, че няма циркулация на въздуха на корта, когато се играе под покрива. Мисля, че само този факт прави US Open различен турнир.

Пак казвам, вижте, мисля, че мачът беше тежък. Иска ми се да водех с 2-0 сета, може би тогава мачът щеше да е друг. Може би тогава щях да намеря начин да спечеля, имах шансове до края. Просто беше трудно.  Мисля, че Джон изигра отличен мач в тежки условия“, каза Федерер.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!