Начало » Уайлдър и Фюри с нечовешко зрелище и реми в боя на годината
бокс Спорт Спорт Важно Спортни страсти

Уайлдър и Фюри с нечовешко зрелище и реми в боя на годината

Спиращ дъха бой и екшън. Само така може да се опише срещата при най-тежките, при който Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри издържаха 12 рунда и завършиха наравно след съдийско решение,. Битката за титлата на WBC в Лос Анджелис предложи екшън, какъвто рядко се вижда. Фюри бе с по-добра защита и пласира по-точни удари, но пък два пъти – в 10-ия и 12-ия рунд бе пратен в тежки нокдауни. Той едва се съвзе от тях, но го стори и довърши мача.

В крайна сметка боксьорите джентълменски се поздравиха след бруталните сцени на ринга и се прегърнаха. Ремито значи, че можем да очакваме догодина нова среща между оставащите непобедими Уайлдър и Фюри. Другият вариант е двамата повече да не се бият, а директно да се отиде на мач между Уайлдър и Антъни Джошуа, който би провокирал огромен интерес и много приходи.

В началото на ринга имаше повече позиционен бокс, а Уайлдър бе малко по-активен. Ударите му обаче по никакъв начин не наряняваха Тайсън, който го демонстрираше с циркаджилъци. Британецът контраатакуваше опасно и вкарваше добри серии. Към средата на мача Фюри почна да пласира доста точни крошета в главата на американеца. Това създаде впечатление, че води в резултата и трябва просто да продължи в същия дух и да спечели по точки, защото не правеше опити за нокаут.

Уайлдър пък видимо се поумори и изнерви. Той опитваше мощни акции, които не завършваха с нещо страшно. Така се стигна до 10-ия рунд, когато все пак Дионтей нацели отлично Фюри и го прати в несвяст. Циганския барон се съвзе и довърши адекватно частта.

Сюблимният момент дойде в последния рунд. Тогава Уайлдър успя с дясната ръка да бомбардира Фюри, който се олюля, в този миг с ляв удар янкито довърши серията и просна своя опонент на пода. При отброяването Тайсън почти не мърдаше и първият му опит да се изправи бе неуспешен. После обаче той по чудо си стъпи на краката и продължи боя.

В крайна сметка битката приключи след изиграване на всички 36 минути безмилостен бой. Първият съдия даде 115:111 в полза на Уайлдър, вторият присъди 114:110 за Фюри, а третият отсъди 113:113. Така 33-годишният американски боец вече има 40 победи (39 с нокаут) и едно равенство на професионалния ринг, докато 30-годишният британец е с 27 успеха (19 нокаута) и едно реми.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!