Начало » Трима президенти и куп величия уважиха Христо Стоичков (СНИМКИ)
Спорт Спорт Важно Суматоха

Трима президенти и куп величия уважиха Христо Стоичков (СНИМКИ)

Автобиографичната книга на Христо Стоичков беше официално представена днес при огромен интерес в хотел „Маринела“. Стоичков обясни, че в книгата не е спестил абсолютно нищо за никого. Камата създаде „Христо Стоичков – Историята“ в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков.

Събитието беше уважено от редица футболни легенди – не само на ЦСКА, а и на Левски. Стоичков събра безброй спортни личности начело с гигантите Любо Ганев и Стефка Костадинова.

Целият настоящ футболен отбор на ЦСКА начело с треньора Нестор Ел Маестро присъства на официалното представяне на автобиографията, пише блиц. Собственикът на „армейците“ Гриша Ганчев, Димитър Пенев, Пламен Марков, Христо Бонев, Петър Зехтински и много други също бяха на мястото.

Събитието беше уважено и от трима президенти на България – Росен Плевнелиев, Петър Стоянов и Георги Първанов. Присъстваха още Йорданка Фандъкова, Красен Кралев и др.

Един от най-близките на Стоичков – Наско Сираков, беше в компанията на съпругата си Илиана Раева. Бившият собственик на Левски Тодор Батков също уважи Камата. На представянето на книгата бяха още Георги Иванов – Гонзо, Емил Велев и Даниел Боримиров.

Както вече стана ясно, специален гост беше бившият испански съдия Урисар Аспитарте, когото Ицо настъпи по време на мач с Реал (Мадрид) през 1990 година. Арбитърът разказа, че след инцидента с Камата са станали добри приятели и днес му подари за спомен жълт и червен картон.

„Благодаря на всички, които ме уважихте. За мен няма значение кой е от ЦСКА, Левски, Славия, Черноморец, Габрово, Хасково… Аз не забравям, че когато дойдох в националния отбор, един от първите, които ми подадоха ръка, беше Наско Сираков. Всички са част от играта. Не съм спестил нищо за никого. Това е книга и за младото поколение, което идва. За да видят, че всичко което аз съм извървял като път е постигнато с много труд и лишения. Златната топка не е моя, тя е на цяла България – на моите приятели, семейство“, обърна се Стоичков пред присъстващите, които бурно го аплодираха.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!