Начало » Треньорът на Хърватия: Срещу Франция ще ни е първи мач в турнира
Мондиал 2018 Свят

Треньорът на Хърватия: Срещу Франция ще ни е първи мач в турнира

Селекционерът на Хърватия Златко Далич не скри огромното си вълнение от историческия успех над Англия с 2:1 снощи, който прати неговия отбор на финала на световното първенство по футбол.

„Момчетата показаха воля още преди световното първенство. Аз бях заявил, че не мога да ги науча как да играят – те могат всичко. Моята работа е друга. Може би футболистите не са ми се доверявали напълно в началото, но в хода на турнира ставаха все по-уверени. Отдавна казах, че шампион ще стане отборът, който прояви най-силен характер. Тези, които се огънаха, вече не са тук.

Франция? Не мисля, че имат слаби страни. Ние първо трябва да си починем и да отпразнуваме победата, а след това ще мислим за финала. Готови сме отново да зарадваме хърватския народ. Това, че ще имаме ден по-малко за възстановяване, не трябва да ни служи за оправдание. Странно ми е да слушам коментари, че сме били подготвени кондиционно само за груповата фаза. Срещу Франция ще играем така, сякаш това е първият ни мач в турнира.

Да, помня полуфинала с французите през 1998 година. Тогава бях на първенството като фен за първите три мача. Загубихме полуфинала, след като Давор Шукер вкара гол, но после се върнахме да пазим резултата и бързо ни изравниха. Може би сега Господ ни дава шанс за реванш.

Не зная колко наши привърженици имаше на трибуните тази вечер, но ни подкрепяха много, особено в трудните моменти. Радвам се, че и в другите страни от нашия регион ни симпатизират. Получих смс от селекционера на Македония и му благодаря. Освиркванията по адрес на Домагой Вида от руските фенове? Не съм ги чул. Чувах само скандиранията „Хърватия, Хърватия“. Не искам да говоря по политически теми.

Кой е магьосникът, който се грижи за физическата ни подготовка? Добър въпрос. Това, което направиха футболистите, доказва, че имат енергия. Исках да направя смени в редовното време, но никой от тях не искаше да излиза. Трябва наистина да благодаря на кондиционните специалисти. Някои момчета имаха контузии, но никой не се оплака, никой не се предаде“.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!