Начало » Томас Бах очарован от Пловдив и Гребната, пусна шегичка към Тотев
Академично гребане Спорт Спорт Важно Спортни страсти

Томас Бах очарован от Пловдив и Гребната, пусна шегичка към Тотев

Президентът на МОК Томас Бах остана очарован от организацията на Световното първенство по гребане в Пловдив. Германецът пристигна тази сутрин на гребния канал, където бе посрещнат от Стефка Костадинова – председател на БОК, Красен Кралев – министър на младежта и спорта, Иван Тотев – кмет на Пловдив, Жан-Кристоф Ролан – президент на Международната федерация по гребане (FISA), бившият спортен министър Свилен Нейков и др. Заедно те направиха първа копка на втория (сервизен) канал, който ще направи комплекса още по-функционален.

Пред тях президентът на МОК не скри задоволството си от видяното като организация и класа на гребния канал в Пловдив, като специално поздрави домакините за стореното в подготовката на Световното първенство. Томас Бах сам пожела да се снима с присъстващите на първенството четири от общо петте олимпийските шампионки на България в гребането Здравка Йорданова, Светла Оцетова, Сийка Келбечева и Румяна Нейкова.

Първия човек в световния спорт пусна майтап към градоначалника Иван Тотев. Бах подхвърли към кмета, че е чувал за него, но не разкри откъде и по какъв повод е станало това.

По-късно към официалните лица се присъединиха Иржи Кежвал – президент на Чешкия олимпийски комитет и член на МОК, Триша Смит – президент на Канадския олимпийски комитет и Павел Колобков – министър на спорта на Руската федерация. В късния следобед Томас Бах ще се срещне в София с президента на Република България Румен Радев, а привечер делегацията на МОК ще отпътува от България с полет за Мюнхен.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!