Начало » Тенис съдиите на бунт срещу Серина Уилямс
Спорт Спорт Важно Тенис тенис

Тенис съдиите на бунт срещу Серина Уилямс

Съдиите могат да бойкотират мачовете на Серина Уилямс след скандала на финала на US Open. 23-кратната шампионка от Големия шлем каза на съдията на стола Карлос Рамос, че е лъжец и крадец.

Скандалът  продължава да предизвиква не само противоречия между играчи и експерти, но и между официални тенис организации. След като WTA официално защити 23-кратната шампиона от Големия шлем, ITF излезе със съобщение в защита на съдията на стола Карлос Рамос.

Според анонимен източник на The Times, недоволството сред съдиите става все по-голямо и те смятат,  че никога не са защитавани, а Карлос Рамос е хвърлен на вълците само заради това, че си е вършил работата.

Реферите вече обсъждат какво да направят, за да отстояват правата си, а едно от предложенията е отказ да имат участие във всички мачове на Серина Уилямс, докато тя не се извини

Какво се случи по време на мача?

Американката получи предупреждение за получаване на съвети от треньора си Патрик Муратоглу (който по-късно сподели, че наистина е действал непозволено), което тя не прие добре и до края на мача се държеше арогантно спрямо съдията Карлос Рамос.

Получи наказание от точка, което се полага за второ провинение, когато счупи ракетата си при рибрейк на Осака във втория сет, а малко по-късно продължи да иска извинение от съдията на стола и го нарече „крадец“. Това преля чашата и тя получи ново наказание – цял гейм на сметката на японката.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!