Начало » Съдиите, които порязаха Академик Бултекс са пожалени! „Студентите“ със солени глоби
Баскетбол Спорт Спорт Важно

Съдиите, които порязаха Академик Бултекс са пожалени! „Студентите“ със солени глоби

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) наложи глоби на треньор, играч и целия клуб Академик Бултекс 99 за екшъна след края на първия полуфинален двубой срещу Балкан (Ботевград) от плейофите. Припомняме, че съдиите заклаха половдивани с тенденциозни отсъждания и това провокира страхотни скандали.

До момента обаче нито от БФБ, нито от НБЛ са реагирали заради оплакванията и на двата отбора към реферството. Pрезидентът на федерацията Георги Глушков призна, че един от тримата арбитри е допуснал груби грешки, но не пожела да разкрие името му. Засега не е ясно дали ще има наказания и за съдиите.

Академик понесе парична санкция от 2000 лева, което не е най-тежкото възможно провинение за инцидентите. Старши треньорът Асен Николов, за когото това е поредно нарушение за сезона, бе глобен със 600 лева, а дисквалифицираният Мартин Дурчев – с 500.

Академик Бултекс 99 вече е длъжен да осигурява охрана и от полицията, а не само от частни охранители, за своите срещи.

Техническото нарушение на Павел Иванов от състава на Балкан ще му струва 300 лева.

Мач №2 от серията е във вторник отново в Пловдив.

1. Налага на Асен Николов, старши треньор на БК Академик Бултекс 99, глоба в размер на 600 (шестстотин) лв. на основание чл. 35, т. 1 във връзка с т. 3 от ДАП на НБЛ за получено персонално техническо нарушение, отсъдено в първи мач от полуфинална серия, проведен на 06.05.2018 г. между отборите на БК Академик Бултекс 99 и БК Балкан.

2. Налага на Мартин Дурчев, състезател с номер 34 от отбора на БК Академик Бултекс 99, глоба в размер на 200 (двеста) лв. на основание чл. 34, т. 1 във връзка с т. 3 от ДАП на НБЛ за получено персонално техническо нарушение, отсъдено в първи мач от полуфинална серия, проведен на 06.05.2018 г. между отборите на БК Академик Бултекс 99 и БК Балкан.

3.Налага на Мартин Дурчев, състезател с номер 34 от отбора на БК Академик Бултекс 99, глоба в размер на 300 (триста) лв. на основание чл. 34, т. 1 във връзка с т. 3 от ДАП на НБЛ за получено персонално техническо нарушение, отсъдено в първи мач от полуфинална серия, проведен на 06.05.2018 г. между отборите на БК Академик Бултекс 99 и БК Балкан.

4. Налага на Павел Иванов, състезател с номер 11 от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 300 (триста) лв. на основание чл. 34, т. 1 във връзка с т. 3 от ДАП на НБЛ за получено персонално техническо нарушение, отсъдено в първи мач от полуфинална серия, проведен на 06.05.2018 г. между отборите на БК Академик Бултекс 99 и БК Балкан.

5. Налага на БК Академик Бултекс 99 глоба в размер на 2000 (две хиляди) лв. на основание чл. 37, т. 2 от ДАП на НБЛ за нарушаване на установения ред след приключване на мача от група лица, извършено след края на първия мач от полуфиналната серия, проведен на 06.05.2018 г. между отборите на БК Академик Бултекс 99 и БК Балкан.

6. Указва на БК Академик Бултекс 99 да осигури за всички свои следващи домакински мачове охрана от служители на МВР.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!