Начало » Страшилището Вакъфбанк дойде, видя и победи Марица пред 3000 зрители
ВК Марица Волейбол Спорт Спорт Важно

Страшилището Вакъфбанк дойде, видя и победи Марица пред 3000 зрители

ВК Марица опита, но не успя да се противопостави на Вакъфбанк (Истанбул), инкасирайки тежка загуба с 0:3 гейма във втория си мач в най-силния женски волейболен турнир – Шампионска лига.

Жълто-сините бяха мощно подкрепяни в зала Колодрума от около 3000 души, които бяха дошли, за да вдъхнат увереност на момичетата на Иван Петков. Такава бе нужна, защото турският тим е страшилище без аналог в света. Клубът е европейски и световен клубен шампион, мачка мощно и в родината си. Събрал е в състава си топ волейболистките в света, плюс най-добрите млади туркини, а школата не спира да бълва таланти.

Водените от легендата Джовани Гуидети гостенки се бяха погрижили да не подценят родния хегемон.

Това си пролича още в началото на срещата, когато със свирепи атаки, здрава защита и концентриран блок Вакъфбанк натрупа преднина. До края на гейма превъзходството на истанбулския гранд бе затвърдено и след 16:25 частта бе затворена в ущърб на маричанки.

През втория гейм Марица подходи малко по-смело и това донякъде даде резултат в началото. Въпреки всичко класата на гостенките отново даде ефект и те спечелиха със същото цифрово изражение 25:16 точки.

Най-добрата част за пловдивчанки бе третата, когато дори водеха със 16:15 точки на второто техническо прекъсване за кеф на публиката. После се мина и през 18:16 за момичетата на Иван Петков, но напрежението оказа влияние и туркините наваксаха пасива светкавично (6 поредни точки за . Така в крайна сметка след час и петнайсет минути игра и 25:21 във финалния гейм Вакъфбанк се поздрави с втори успех в потока, а Марица записа второ поражение.

Останалите тимове в групата за френския шампион Безие и немският – Щутгарт. те са с по 1 победа. Така пловдивчанки са последни и все още търсят първия си успех в най-комерсиалния турнир на планетата, що се отнася до жеснки волейбол.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!