Начало » Стоичков като Борисов – подкара 130-тонен камион
Книги Пазарджик Регион Световен Футбол Случка на деня Спорт Спорт Важно

Стоичков като Борисов – подкара 130-тонен камион

Футболната легенда Христо Стоичков добави още един връх към дългия си списък с успехи. Малко преди да се срещне със стотици фенове в Панагюрище в събота, Камата подкара 130-тонен автосамосвал, а по-късно показа и точен мерник на местното стрелбище. Стоичков и неговата биография „Христо Стоичков. Историята” са във възрожденския град по покана на верига хотели, за да представи автобиографичната си книга.

В събота следобeд най-успешният български футболист на всички времена посети открития рудник на „Асарел-Медет“, където седна зад волана на 130-тонния камион БелАз. Автосамосвалът може да превози до 130 тона товар. След тежкотоварния урок по кормуване Стоичков поздрави миньорите на смяна от диспечерския пункт на най-големия открит рудник на Балканите.

Камата бе гост и на друга местна фирма – лидер в областта на оптиката и микрооптиката. С три изстрела почти в десетката на новооткрития стрелбищен комплекс на компанията Стоичков показа, че мерникът му е точен и извън терена.

Започналото в късния следобед раздаване на автографи върху „Христо Стоичков. Историята” пред спортната зала „Арена Асарел” продължи и след 21 ч. Стотици панагюрци се срещнаха с единствения българин, носител на Златната топка, и имаха възможност да се снимат и със самото отличие. За тяхното настроение се грижи утвърденият тандем Шкумбата-Иво Райчев.

“Идвал съм тук преди много години, а днес имах възможността да посетя няколко места в града. Искам да ви поздравя за това, което сте направили!”, приветства Христо Стоичков граждани и гости на Панагюрище, преди да обърне внимание на всеки един от тях.

Лятното турне „25 години от САЩ’94”, с което Стоичков представя написаната в съавторство с журналиста Владимир Памуков биография „Христо Стоичков. Историята”, продължава утре, 22 юли, от 18 ч. пред Общината в Стара Загора. Следващите спирки са в Петрич, Каварна, Плевен и Русе. Всичко най-важно за турнето може да бъде видяно на специално създадената страница www.soft-press.com/stoichkov/.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!