Начало » Стивън пред Plovdiv-Press: Хубчев няма да ме викне! Обожавам йогата
Ботев Интервю Мнения Спорт Спорт Важно

Стивън пред Plovdiv-Press: Хубчев няма да ме викне! Обожавам йогата

Борис ВЕЛЕВ

Стивън Петков се превърна набързо в любимец на ботевистите. Нападателят започна да вкарва голове, без да се нуждае от аклиматизация. Интересното е, че го правеше от резервната скамейка (в повечето случаи) и малкото игрово време изобщо не му пречеше да демонстрира качествата си. У врачанина има нещо специално, което бултрасите долавят и знаят, че дава винаги 100 процента от себе си. Миналият през редица клубове играч си намери точното място в Коматево, където е уважаван от всички. Пред Plovdiv-Press Стивън Петков даде искрено интервю, от което си личи, че желанието му е да защитава жълто-черната фланелка още дълго време.

– Г-н Петков, нижете гол след гол за Ботев и вече се превърнахте в сензация не само в Пловдив. Как Ви се отразява шумотевицата около Вашето име?

– Стимулиращо.

– Колко гола щяхте да забиете, ако почвахте като титуляр във всеки мач?

– Не бих могъл да предвидя, но със сигурност би ми помогнало много в израстването и усъвършенстването ми, като нападател и реализатор.

– Радостта Ви след попадение винаги е интересна. Ще изпълните ли и след признат гол катеренето по оградата на „Южната трибуна?

– Разбира се, но това не е предварително подготвен сценарий, а непредвидима и неконтролируема емоция, породена именно от тези фенове, които ме карат да чувствам подкрепата им от първия ми ден тук.

– В медиите Ви наричат с различни прякори и сте звезда. А как е по улиците – спират ли Ви фенове, за да се снимат с Вас?

– Срещам и виждам тяхното отношение навсякъде, което едновременно е много приятно, задължаващо и стимулиращо!

– Ако можете да използвате една дума, с която да опишете пишман-съдията Станислав Ставров или кукловодите му – каква ще бъде тя?

– Тъга. След този мач остана само тъга… за нас, за феновете, за всички обичащи тази велика игра!

– Оставате ли в Коматево и догодина или ще си търсите късмета на друго място?

– Това зависи от ръководството, аз имам договор до лятото на 2019. Отговорноста и удоволствието да играя за Ботев са огромни.

– Със сигурност представянето Ви е следено и от Петър Хубчев. Очаквате ли той да Ви повика в първия тим на България?

– Не, не очаквам! Познаваме се добре и знам, че той има по-различна визия за мен като позиция на терена. От друга страна съм на мнение, че националният ни отбор трябва да бъде сбор на най-изявените и качествени наши футболисти. Работя усърдно и упорито за да придобия класата и нивото, с което да мога реално да помогна за по-добри резултати на националния ни отбор в бъдеще.

– Преди време треньорът Александър Георгиев Ви обвини, че сте неграмотен и правописът Ви куца. Следите ли изявите му във Втора лига?

– Това бе принтирано във фирма, а не собственоръчно написано от мен, това е ясно! Не стана ясно обаче на широката общественост, че това бе инспирирано от феновете на Берое, които бяха против назначаването му и освобождаването ми, ето защо подарих тази тениска на един от феновете, които ме чакаха след мача да ме поздравят, въпреки че отбелязах гол.

– На терена сте хищник, който наказва всяка слабост на противника. Какъв сте обаче извън футбола?

– Антипод на това което съм на терена, поне според мнението на близките ми хора.

– Имате ли любими заведения или местенца под тепетата, където прекарвате свободното си време?

– Вкъщи или в йога залата, която обожавам.

– Мислите ли, че покойният Ви баща ви напътства от небето и вярвате ли в подобно нещо?

– Вярвам в това! Хубавото е, че той бди над мен и ме напътства. Помага да се развивам и усъвършенствам на и извън терена, както и да повярвам в собстените си сили и възможности като нападател

– Кой е любимият чуждестранен клуб и играч на Стивън Петков?

– Тези, които играят най-хубав футбол.

ПОЗОВАВАНЕТО НА ПЪРВОИЗТОЧНИКА НА ИНТЕРВЮТО – PLOVDIV-PRESS.BG Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!