Начало » Спас Русев с убийствена критика към пловдивчанина Кабаков
БГ Футбол Спорт Спорт Важно

Спас Русев с убийствена критика към пловдивчанина Кабаков

Босът на Левски Спас Русев разсипа от критики пловдивския топ съдия Георги Кабаков. Кабака бе рефер на дербито Лудогорец-Левски (2:1), но от самолет си личеше, че отсъжданията му бяха в ущърб на „сините“.

ЕТО КАКВО КАЗА РУСЕВ ЗА КАБАКОВ:

Никога не съм си позволявал да коментирам съдии, техните назначения и отсъждания. В никакъв случай не търся оправдания в съдията заради резултата на даден мач. Не познавам лично нито един съдия. Единственото, за което винаги съм апелирал е за коректност. Ето сега, последният мач с Лудогорец, на който присъствах – ние загубихме този мач, защото допуснахме грешки, но и съдията остави в мен неприятното впечатление за некоректност. А тук говорим за рефер, който е най-добрият в България. В съдийските отсъждания има и обективност, и субективност. В зависимост от своята позиция на терена един съдия може да прецени дали има дузпа или няма, дали има засада или не, има ли фаул или не. Това са субективни фактори, но има и обективни като продължителността на мача. 6 смени по 30 секунди са 3 минути продължение и това е чиста математика. Същото важи и за спирането на играта. Всеки съдия има часовник и е лесно да прецени какво продължение да назначи. Времето може да бъде отчетено по много елементарен начин.

Аз бях силно изненадан, когато видях, че Кабаков назначи само 3 минути продължение на мача ни с Лудогорец. Чистата статистика показва, че през второто полувреме заради нарушения играта е спирана общо 11 минути и 25 секунди. Между 80-ата и 90-ата минути играта е била спирана за 7 минути. От назначеното 3-минутно продължение се е играло само 60 секунди. На този фон е необяснимо защо съдията даде толкова кратко добавено време.

И този коментар не бих си позволил да направя за съдиите, ако само няколко часа преди мача ни в Разград не се бе играло едно от най-големите дербита в света – Челси – Манчестър Юнайтед. На тази среща съдията даде 6 минути продължение, без да има кой знае какво основание и мачът се реши точно в последната секунда на продължението.

Късно снощи идентична ситуация се разигра и на дербито между Милан и Интер, което също приключи с гол в самия край на добавеното време. Това са неща, които съдиите трябва да избягват, защото така се насажда усещане за предрешеност и тенденциозност.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!