Начало » Славия би шута на кениец-расист
БГ Футбол Спорт

Славия би шута на кениец-расист

Ръководството на Славия изпрати изявление до медиите, с което обяснява причините, поради които президентът на белите Венцеслав Стефанов е отстранил от отбора кенийския футболист Омар Абуд.

Ето какво пише в него:

„В продължение на няколко месеца поведението на футболиста на Славия Омар Абуд, от кенийски произход, коренно се промени и предизвика всеобщото неодобрение на ръководството на клуба, на треньорския щаб и на целия отбор. Без видима причина играчът стана груб, невъздържан и арогантен, позволи си волности по време на тренировките и в официалните мачове, а извън терена не престана да хули клуба, в който изкарва прехраната, и не спря с обидите си към старши треньора и помощниците му.

Научи най-вулгарните изрази на български език и започна да се обръща с тях към съотборниците си без изключение. Наглият кениец не се посвени и започна да ругае всичко, свързано с живота у нас и въобще не правеше и опити да прикрива неприязънта си към държавата България. Често публично прибягваше и към расистки подмятания. Многократно Омар Абуд си позволяваше да закъснява безпричинно след пътуванията си до Кения и да отсъства от тренировките. Не са една или две официалните срещи на отбора, от които той направо дезертира със симулации на тежки контузии.

Чашата преля, и търпението ни се изчерпи. Взимам решението да отстраня от отбора Омар Абуд, като договорните му отношения с клуба ще бъдат прекратени според съществуващия законен ред. Смятам, че футболисти като Омар Абуд са срам за тази професия и не желая повече хора като него да имат нещо общо с авторитета и традициите на Славия, доказани и потвърдени през годините с труда и качествата на цяла плеяда високоразредни играчи, до чиито морал и човешки качества Омар Абуд така и не успя да се доближи по време на престоя си в Славия.

Всички професионални играчи на ПФК Славия до един подкрепят това мое решение и одобряват действията по отстраняването на Омар Абуд от отбора.“

София 19 април 2018 г
Венцеслав Стефанов
Президент на ПФК Славия 1913 – АД

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!