Начало » Светът на тениса е в шок! Мъри обяви през сълзи, че се оттегля скоро
Спорт Спорт Важно Тенис тенис

Светът на тениса е в шок! Мъри обяви през сълзи, че се оттегля скоро

Бившият лидер в световната ранглиста Анди Мъри обяви през сълзи решението си да прекрати кариерата си тази година. Той обяви, че се надява да играe на Уимбълдън и именно там да изиграе последния мач в кариерата си, но същевременно призна, че Australian Open, който започва от понеделник, може да бъде последният му турнир.

От близо две години британецът изпитва сериозни болки в хълбока и макар да се оперира и да си взе активна почивка те отново се появиха, като в крайна сметка именно това е причината да реши да спре с професионалния спорт.

Той е трикратен победител в турнири от „Големия шлем“ и има на сметката си общо 45 триумфа в надпревари от календара на ATP през своята кариера. Мъри спира с тениса на 31 години и определено това е огромен удар за този спорт.

„Болката е постоянна и просто не издържам. Нямам друг избор. През декември говорих с моя екип и им обясних, че това не може да продължава така. Не мога да правя елементарни неща без да ме боли, като да си обувам чорапите например. Тази бoлка ми пречи да изпитвам удоволствие от тренировките и мачовете. В момента всичко е като агония за мен“, обяви Мъри.

Шотландецът обяви, че обмисля да се подложи на още една много тежка операция, за да може занапред да живее по-нормално. Все още обаче не е взел решение дали да го стори или просто да спре с тениса и да се надява болката да отшуми.

Мъри има 3 титли от Големия шлем и е двукратен златен медалист от Олимпиада, което го прави №1 в историята на британския тенис, наред с легендата Фред Пери.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!