Начало » Премиерата на книгата „Пловдив – локомотив и в българския тенис“ пожъна успех
Спорт Спорт Важно тенис

Премиерата на книгата „Пловдив – локомотив и в българския тенис“ пожъна успех

Премиерата на очакваната с голям интерес книга „Пловдив – локомотив и в българския тенис“ се състоя в ресторант на Гребната база. В четивото се разказва за историята на ТК Локомотив, който е на повече от 100 години и е най-старият тенис клуб в България, дал редица легенди и шампиони в този спорт. Иизвестни спортисти, бизнесмени, общественици и деятели дойдоха, за да уважат труда на автора – спортния журналист Илия Кисимов.

На едно място се събраха братята Матей и Димитър Пампулови, председателят на ТК Локомотив (Пд) и вицепрезидент на Българската федерация д-р Георги Крумов, футболната легенда Христо Бонев, големият волейболист Каспар Симеонов, двукратният олимпийски шампион на кану Николай Бухалов, състезателката по гребане Бонка Пинджева, капитанът на отбора ни за Купа Дейвис Тодор Енев, зам.-кметът Георги Титюков, бившият градоначалник д-р Иван Чомаков, известният съдов хирург д-р Георги Сакакушев, генералният спонсор на турнира на юноши и девойки до 18 г. „Plovdiv cup“ доц. д-р Невен Енчев, изпълнителният директор на ТК Локомотив (Пд) Дора Рангелова. Сред гостите беше и един от първите спортни лекари в града 90-годишният д-р Асен Димитров.

д-р Георги Крумов награди със специални плакети Кирил Джонев-Бате Джони, Данаил Данаилов, Атанас Димитров и Христинка Сотирова за приноса им към развитието на клуба и тениса. Матей Пампулов пък получи специална награда за развитието на Европейския тенис. На финала на събитието присъстващите получиха книга с автограф от автора Илия Кисимов.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!