Начало » Прелюбопитен детайл извел Джокович до успех на Уимбълдън
Тенис тенис

Прелюбопитен детайл извел Джокович до успех на Уимбълдън

Една от основните причини за възхода на Новак Джокович през последните месеци със сигурност е завръщането на дългогодишния му треньор Мариан Вайда. Словакът сподели пред медиите, че сред главните му изисквания, за да работи отново с бившия №1, е било премахването на ексцентричния Пепе Имас от щаба на Джокович.

„В Барселона вече имахме сформиран екип и се разбрахме, че не трябва да бъдат допускани други външни лица. Не исках Новак да играе тенис все едно е някаква философия, а просто да тренира – той е професионален атлет и трябва да знае приоритетите си“, заяви Вайда.

„Не желаех да му влияят хора, които не знаят какво е тенис. Спортът не може да се основава на философия, става дума за сблъсък между двама души и победи се постигат с тренировки, опит и стабилна психика. Когато видиш опонента от другата страна на корта, трябва да се фокусираш върху това къде да сервираш, кой удар да подбереш, а не да мислиш за Буда. Радвам се, че уточнихме тези приоритети.“

„Благодарение на това Новак започна да се подобрява и след 13 месеца работа и сътрудничество постигна страхотен успех – триумф на Уимбълдън“, завърши Вайда.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!