Начало » Полицията ще конфискува плакати с обиди преди лютото дерби на Пловдив
Ботев Спорт Спорт Важно

Полицията ще конфискува плакати с обиди преди лютото дерби на Пловдив

Днес се проведе среща между полицията и представители на феновете от Ботев и Локо. Целта на соарето бе да се разяснят на запалянковците правилата, които органите на реда ще въведат за предстоящата взривоопасна Битка за Пловдив.

Plovdiv-Press научи, че страните са се договорили да няма шествия преди мача в събота, който е с начален час 18:30 и ще се проведе в Коматево. 350 ултраси на „черно-белите“ ще бъдат ескортирани от лаута до стадиона от униформени. Билетите за гостуващата агитка ще бъдат разпределени до петък.

Бултрасите първоначално са имали намерение да се събират на Колежа и оттам да стигат организирано до Коматево, но тази идея не е срещнала одобрението на полицията, а и ботевистите сами са се отказали от нея.

На стадиона, както обикновено, няма да бъдат допусани лица, които са употребили алкохол или други упойващи вещества. Претърсването на феновете ще бъде особено щателно, защото са забранени всякакви опасни предмети.

Преди мача на истината за Ботев и Локо ще бъдат конфискувани всякакви плакати, които носят послания за обида срещу противниковия тим или запалянковци. Това се налага след влизането в сила на новия закон за футболното хулиганство. Според наредбата – ще се допускат само транспаранти в подкрепа на любимия отбор.

Всичко това означава, че органите на реда ще карат феновете да разпъват подготвените плакати, за да се убедят, че няма обиди в тях.

 

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!