Начало » Полицията в Пловдив на крак заради дербито Локо-Ботев
Градът Пловдив Спорт Спорт Важно

Полицията в Пловдив на крак заради дербито Локо-Ботев

Сериозни мерки за охрана на обществения ред и безопасността на движението в Пловдив предприема полицията в града във връзка с футболното дерби Локомотив-Ботев, което ще се играе днес от 18.00 ч., на стадион „Локомотив“.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за недопускане на инциденти на територията на града. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона.

В тази връзка е възможно от 17.00 ч. до 21.00 ч. да бъде въведено временно ограничение на движението по бул. „Освобождение“ от кръстовището му с бул. „Менделеев“, ул. „Димитър Ризов“ по продължение с ул. „Цветан Лазаров“ до кръстовището между бул. „Санкт Петербург“ с ул. „Лев Толстой“.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 15.30 часа, призовават от полицията.

На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще извършват щателни проверки, а при охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

Призовават се привържениците да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда; нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Съгласно чл.13, ал.2 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия (ЗООРПСМ), на територията на спортната зона не се допускат:

-лица, които отказват да бъдат проверени;
-лица без лична карта;
-лица, които отказват да изпълняват създадения ред и условия за влизане и пребиваване в спортния обект;
-лица, в които се открият предмети и вещества, чието внасяне на територията на спортната зона и спортния обект е забранено;
-лица, употребили алкохол или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества, както и такива във видимо неадекватно или агресивно състояние, неможещи да контролират поведението си;
-малолетни лица, които не са придружени от родител, настойник или друго лице, което полага грижи за детето, или от лице с педагогическо образование, в случаите на организирано посещение от учебни заведения или спортни организации, като това обстоятелство задължително се декларира писмено с декларация по образец съгласно ЗООРПСМ.;
-непълнолетни лица до 16 години, които не са придружени от родител, попечител, друго лице, което полага грижи за детето, или от пълнолетен дееспособен придружител, когато спортното мероприятие завършва след 22 часа;
-лица с наложена принудителна административна мярка забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина;
-лица, които извършват нарушения по чл. 20 и 21 от ЗООРПСМ.

 

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!