Начало » Не пипайте Белия, да не се излеят черни облаци
Ботев Спорт Спорт Важно

Не пипайте Белия, да не се излеят черни облаци

Борис ВЕЛЕВ

В последните дни напрежението около Ботев се покачи неимоверно. Лошото за всички, чиито сърца са „жълто-черни“ е, че този път атаката не идва отвън, както често се случва. Не, сега гнилочът в Коматево изби отвътре. И това е ясен признак, че нищо добро не чака клуба. За отбора няма страшно – там юздите се държат здраво от Николай Киров. Белия доказа, че е почти магьосник. Треньор, който от нищо прави нещо и умее да поддържа атмосферата в съблекалнята на ниво.

Ето защо подмолната работа, насочена срещу Николай Киров, е меко казано пагубна. Още повече, че кофата с помия бе излята не от кой да е.

Самият Апостол Апостолов пробва да подлее вода на Белия.

Припомняме, че адвокат Апостолов е Председател на УС на „Сдружение ПФК Ботев“. Иначе казано – силният човек в Ботев. Той рядко изказва мнения (поне в публичното пространство), старае се да е незабележим и си разиграва картите умело. Много ботевисти са против него, защото считат, че е „назначен“ за шеф и конците му се дърпат отгоре.

Кое е това отгоре – възпълен успешен политик и бизнесмен или „Мека топлина“, един Господ знае…

Това, което е сигурно е, че имейлът, написан от Апостолов, който изтече в мрежата, е най-неприятната загуба за „канарчетата“ през сезона. По-болезнена и тежка дори от мача в София със Славия. Защото отзвукът от този имейл ще отеква далеч във времето. Ясно е, че Апостолов е непоклатим в управлението на най-стария клуб у нас. Ясно е и, че щом замисли нещо, то адвокатът го преследва докрай и няма да се откаже.

На мушката на Апостолов е Николай Киров. Работохоликът, който с всеотдайността и непримиримостта си донесе Купата на България. И то след ужасно дълъг период от време, в който липсваше трофей. Стори го, нищо че Ботев играе в Коматево и дори феновете не вярваха в чудото (затова само 10 000 отидоха на финала).

В нито един случай до момента Белия не си е позволявал самохвалство или да се бие в гърдите. Напротив, винаги е оставал здраво стъпил на земята и е търсил перманентно подобрение на състоянието на отбора. Не е търсил извинение в съдии, не е обвинявал футболисти,  поемал е негативите върху себе си.

Най-наглият намек в имейла на Апостолов е, че Киров бил „себичен“ и се е „самоизтъквал“.

Това е чиста проба лъжа. Долнопробна и обидна за всеки бултрас. Останалите „мотиви“ за уволнението на Киров също са стрелба напосоки.

Апостол Апостолов е опитен юрист и човек, който умее да се измъква от всякакви ситуации. Неслучайно комуникацията на журналисти с него е същински висш пилотаж. Ако нещо на адвоката не му хареса стига и до заплахи със съд. Знае как се правят нещата и не се колебае да демонстрира недосегаемост. Този път обаче май сгази лука.

Бултрасите недвусмислено оказаха подкрепа на Киров и скандираха името му по време на Битката за Тракия срещу Берое. Сред другите членове на УС на „Сдружението“ Белия също има съмишленици. Няма как иначе имейлът да се появи публично…

Хубаво е Апостол Апостолов и хората над него да са наясно, че ако пипнат с пръст треньора на Ботев, то не ги чакат фанфари.

Ситуацията около Колежа достатъчно изнервя „жълто-черната“ общност и допълнително наливане на масло в огъня би било фатално.

Витаещите слухове за предателство на Лъчезар Балтанов, Пламен Димов и Чворович в мача със Славия също са срамни. Те са част от опитите клубът да бъде разсечен отвътре. Големият въпрос е дали това ще бъде позволено и защо изобщо се случва.

Кой каквото си направи – никой не може да му го направи.

Хубаво е изживяващите се за последна инстанция в Ботев да си припомнят това. И да спрат да интригантстват в опит да продължи властването им. Нека си въртят схемите, но да не докосват Белия и Балтанов. Защото последните са неизменна част от модерната жълто-черна приказка и са нейни съзидатели. А другите са изкусни въжеиграчи, обичащи да ловят риба в мътна вода.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!