Начало » Младен Маринов след срещата с арбитрите: Знаем под какъв натиск свирят
България Полиция Спорт Спорт Важно

Младен Маринов след срещата с арбитрите: Знаем под какъв натиск свирят

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов се срещнаха с футболните ни рефери и членове на Съдийската комисия в Национална футболна база „Бояна“.

Събитието, организирано от Българския футболен съюз, бе поредната инициатива за опазване на феърплея в родното първенство. Основният акцент в срещата бе гарантираният ангажимент от страна на държавните власти за осигуряване на сигурността на длъжностните лица.

„Срещата мина нормално. Целта беше да дадем увереност на съдиите, че Министерството на вътрешните работи и премиерът подкрепят съдиите да свирят и да дават равен шанс на всеки отбор на терена, каквато е тяхната роля. Да приемем че, телефонът за сигнали е лично мой. С генералния секретар сме били по доста мачове и знаем под какъв натиск работят тези хора. За стотна от секундата те трябва да вземат решения, които няма да се харесат или от едната, или от другата страна на стадиона. Така че сме наясно под какъв натиск работят. Затова искаме да им дадем увереност, че ще бъдат подкрепяни във всяко едно тяхно действие“, каза Маринов.

„Който работи по правилата, ще го подкрепяме. Държавата не влиза във футбола, тя го подкрепя. Съдиите са хората, които дават равен старт в състезанието. Нашата идея е да идваме преди проблемите. За момента няма такъв, просто правим среща, с която да покажем, че подкрепяме феърплея. Нашата задача е да подкрепяме длъжностни лица, а съдиите са такива“, добави министър Маринов.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!