Начало » МВР шефът оправи престъпността, сега се впусна да оправя и футбола
България Спорт Спорт Важно

МВР шефът оправи престъпността, сега се впусна да оправя и футбола

Министърът на вътрешните работи – Младен Маринов бе гост в сутрешния блок на bTV, където засегна и темата за случващото се в родния ни футбол и има ли натиск върху съдиите. Той потвърди, че по-късно днес той ще проведе афишираната си среща с елитните ни рефери.

„Идеята на тази среща е да се постави феърплей преди началото на новото първенство. Сами може да видите коментарите, поведението на публиката и споровете при определени съдийски отсъждания“.

„Днес ще имам среща и със Съдийската комисия. Реферите са важен компонент в процеса. Срещата не е заради конкретна причина, а изпреварваща. Искам да дам увереност на съдиите, че всеки един сигнал от тях, ако подадат такъв за оказан им определен натиск, ще им бъде гарантирана сигурността“, заяви той.

„Всеки би се респектирал от държавата. Нека преди началото на първенството да постигнем желание да има феърплей, да побеждава по-силният на терена. Държавата не може да влезе във футбола. Държавата може да прилага законите“, каза Маринов.

„Има случаи, когато съдиите ще бъдат заплашвани, дано няма такива случаи… Затова искам да уверя реферите, че ще имат сигурност. Ще им дам телефон, който ще е само за тях. На него ще подават сигналите при оказван им натиск. Не гореща линия, а тайна линия да я наречем“, добави вътрешният министър.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!