Начало » Маричанки с 5000 премия от Васил Божков! Не заслужават ли повече?
ВК Марица Волейбол Интервю Мнения Спорт Спорт Важно

Маричанки с 5000 премия от Васил Божков! Не заслужават ли повече?

ВК Марица стана шампион на България при жените за четвърти пореден път. Успехът на „жълто-сините“ е наистина голям. Възпитаничките на треньора Иван Петков и неговия всеотдаен щаб заслужават само похвали.

С потупване по рамото обаче висини в спорта не се постигат. Волейболът не прави изключение. За маричанки родният шампионат и Купата на България вече не са мерило. Те са тотален хегемон у нас. За справка – вчерашната победа над Левски във финалния плейоф с 3:0 гейма бе 57-и пореден успех за тима, що се касае до вътрешния шампионат.

Премията за ВК Марица от спонсора на федерацията Efbet бе скромните 5000 лева. Сумата е смешна, на фона на стотиците хиляди,  които същата хазартна компания на Васил Божков налива в касите на поне 20 футболни клуба от Първа и Втора лига.

Със сигурност момичетата ще получат бонуси за титлата и от собственика на отбора Илия Динков. Бизнесменът осигурява финансите за кършияклийки и се справя чудесно. За родните стандарти. Но е време да се помисли за това ще се прицели ли Марица и в пробив на евросцената. Участието на тима в женската Шампионска лига е доказателство, че с 2-3 класни попълнения този отбор може да постигне нещо запомнящо се и в Европа. Тези попълнения обаче струват пари. Не може да се разчита само на свободни агенти и на школата.

Доста фирми под тепетата подпомагат ВК Марица, но съвсем символично и с дребни суми. Дали не е време най-успешният пловдивски клуб в отборните спортове да направи крачка към следващото ниво. Чрез по-сериозна подкрепа от Общината, чрез още пари от спонсори и др. начини за дофинансиране. Златните момичета на Иван Петков го заслужават – Плодив им дължи много повече./Plovdiv-Press

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!