Начало » Маричанки взеха гейм в Шампионска лига в града на Щутгарт, но дотам
ВК Марица Волейбол Спорт Спорт Важно

Маричанки взеха гейм в Шампионска лига в града на Щутгарт, но дотам

Стефан Маринов, plovdiv-press.bg

ВК Марица претърпя загуба с 1:3 (25:15, 25:21, 23:25, 25:20) в гостуването си на МТВ Щутгарт в трети мач от Шампионската лига по волейбол при жените този сезон. Битката продължи близо 2 часа и предложи доста емоции на 2000 души по трибуните, част от които бяха българи.

Поражението в града на Мерцедес е трето поредно за маричанки (до момента те имат само 1 спечелен гейм), които този път се предадоха без борба, каквато им е присъща в първия гейм. После имаха епизодични проблясъци във втората част, но като цяло им лиспваше вяра в собствените сили и това им донесе навиквания от наставника и изоставане с 0:2 гейма. После обаче ВК Марица демонстрира, че е класен отбор, съставен от момичена с хъс и воля. В третата част резултатът бе оспорван, а в края Марица взе гейма с 25:23. Пловдивчанки поведоха с 5:2 точки в четвъртия гейм и замириса на невероятен обрат. Който обаче не се случи, защото Щутгарт се събуди и спечели мача с 3:1 гейма.

Още преди срещата се знаеше, че домакинките са тотален фаворит и ВК Марица няма особени шансове. Това, което не се очакваше бе примиренческото поведение на пловдивчанки във важните моменти на първия гейм. Те сякаш се стреснаха не само от класните си съпернички, но и от гласовитата публика в зала „ШАРена“ в Германия.

В откриващата част Щутгарт пое инициативата от самото начало и набързо натрупа солиден аванс. На моменти разликата стигаше 13-14 точки в полза на немкините, което изнерви страхотно „жълто-сините“. В крайна сметка частта логично бе затворена при двуцифрен аванс за Щутгарт – 25:15 точки. Българките бяха отчайващо слаба в атаките си, на блокада не успяха нито веднъж, а посрещането им бе под всякаква критика.

Минорното настроение бе пренесено и в началото втория гейм. В него обаче интрига се появи в по-голямата част, защото бг хегемонът заличи първоначалния си пасив и дори в един момент поведе. До 19:18 точки за Марица дори имаше надежди за победа в частта. Да, ама – не! С концентрирана игра в края Щутгарт не допусна изненада и затвори гейма при 25:21 точки в своя полза. Просто в сюблимните моменти пловдивчанки не си повярваха, а и точно тогава изневери посрещането.

Волейболистките на домакините имаха затруднения в третия гейм. Те поведоха, но ВК Марица ги настигна и дори поведе с 15:13 точки. Именно в този важен момент се пропука вярата на пловдивчанки и те допуснаха няколко поредни разигравания да завършат щастливо за Щутгарт. Както често става в женския волейбол – ВК Марица отново обърна и с по-здрави нерви в края изтръгна първи гейм на своята сметка в туенира през сезона.

В четвъртата част стартът на българските бе добър, но после допуснаха отпускане и колебливи отогравания им костваха нещо повече от почетна загуба с 1:3 гейма.

Впечатление направи, че в залата имаше около 50-ина българи, които гордо развяваха трибагреници и деряха гърла за ВК Марица.

В класирането в групата българският клуб е твърдо последен с 0 точки. Лидер е тимът на Вакъфбанкс 3 победи, следва Щутгарт с 2 успеха и поражение, а френският Безие е трети с победа и загуба.

 

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!