Начало » Любо Пенев: С Боби и сие футболът ни е ръждясал! Плашат с Бойко и Цветан
БГ Футбол Важно Спорт

Любо Пенев: С Боби и сие футболът ни е ръждясал! Плашат с Бойко и Цветан

Любослав Пенев изля обилно количество помия върху някогашния си съотборник в националния отбор и настоящ съперник за поста президент на БФС – Борислав Михайлов. Ел Голеадор бе гост в „Шоуто на Слави“ и използва момента, за да попилее сегашното ръководство на Централата.

В типичния си мачовски стил бившият играч на ЦСКА, Атлетико М и Валенсия не се посвени да използва силни и доста обидни квалификации за Боби Михайлов и компания. „Аз постоянно обикалям по света и имам чудесни наблюдения – навсякъде футболът се развива, само у нас – не. Разберете, че сме дъно на дъното и това е, защото сегашните ръководители на БФС са тоталнни безхаберници. Това са хора, които агитират да се гласува за сегашното статукво по скандален начин. Те опъват на срещите си в провинцията кьорсофри, лее се алкохол на корем и така опитват да си гарантират, че делегатите ще ги подкрепят. Боби Михайлов и компания се криха 12 години, а в последно време се появиха от дупките си и почнаха да употребяват имената на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. По този начин те сплашват всички, че предстоят масови уволнения, ако не се пусне „правилната“ бюлетина на предстоящите на 16-и февруари избори“, избухна Пенев.

Набралият скорост кандидат за шеф на БФС продължи с обвиненията, разкривайки потресаващи схеми: Футболът ни е ръждасал. Капарирането на гласове чрез рушвети и безплатни хотелчета е нещо нормално за настоящите гробари на родния футбол. Хвалят се, че са построили супер база в „Бояна“… Сега ме чуйте – с тези пари, които те пръснаха по базата – аз щях да вдигна 3 такива. Аз не съм Дейвид Копърфийлд и не обещавам с магическа пръчица да оправя всичко, но с моя екип ще работим ежесекундно и ще поставим добри основи за развитие на футбола. Като се почне от ДЮШ, мине се през проекти по места в общините и стигнем до адекватни действия в елитния футбол“ , зарече се Ел Голеадор.

После Любо не пропусна да зачекне и министъра на младежта и спорта – Красен Кралев, който е виден поддръжник на Борислав Михайлов. „Този господеин Кралев не е никакъв министър. Наричам го само господин, а не министър, защото министърът би трябвало да е такъв на всички и да не взима страна. Но той прави точно това, така че за мен той е министър на БФС, а не на нещо друго. Пристрастен човек е“.

За финал Любослав Пенев щрихира идеите си за подобряване на нещата в професионалния футбол. „Първо – в Изпълкома няма да има президенти или изпълнителни директори от клубовете. Така ще пресечем тяхното влияние. Освен това ще въведем по-малки квоти за чуждестранни играчи, защото с инвазията си в момента те задущават родните таланти. Важно е и съдиите да си вършат работата съвестно, а не да обслужват интересите на няколко отбора. За целта знам какво да сторя, като начало името на рефер за даден мач няма да се знае с дни по-рано“.

Като цяло участието на Пенев в „Шоуто на Слави“ мина на един дъх и не се чуха ясни предложения от него, които мисли, че ще послужат благотворно на Цар Футбол. Думите на Любо бяха общи и разпиляни. Ясно е, че Боби Михайлов се е самозабравил, а конците му се дърпат от 2-3 бизнесмена, но към момента шансовете на Любо за успех на Конгреса са илюзорни. На 16-и в хотел „Маринела“ (собственост на пловдивския богаташ Ветко Арабаджиев) ще има трима кандидати за сладкия пост президент на БФС. Това са Борислав Михайлов, Любо Пенев и бургаското чучело Ивайло Дражев. Те ще се борят за наистина важен пост, защото Централата разполага с над 20 милиона бюджет, а властта е огромна.

 

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!