Начало » Легенди на Ботев и Локо викаха заедно на „Артър Аш Стейдиъм“ за Григор СНИМКИ
Важно Спорт Спорт Важно Суматоха

Легенди на Ботев и Локо викаха заедно на „Артър Аш Стейдиъм“ за Григор СНИМКИ

Стефан МАРКОВ, plovdiv-press.bg

Борис Хвойнев и Стефан Драганов-Чоната са имена на футболисти, които говорят много за феновете на Ботев и Локо. Двете легенди на пловдивския футбол гледаха заедно историческия мач на Григор Димитров в полуфинала на US Open срещу Данийл Медведев. 

„Жълто-черният“ Боре Хвойнев и „бяло-черният“ Стефан Драганов са чудесен пример какви трябва да бъдат отношенията между Ботев и Локо и феновете. Особено на фона на събитията от последните дни и месеци, когато омразата между ултрасите ескалира и се изражда в грозни сцени, провокирани ту от едните, ту от другите…

ПловдивПрес припомня, че Хвойнев и Чоната отдавна заминаха зад Океана и вече са се устроили добре в Чикаго, където българската диаспора е най-голяма. Интересното е, че те опровергават широкото схващане, че в чужбина българин за българина е враг.

Нещо повече – двамата често са заедно, пият и ядат, играят футбол, събират се в шумни компании. Всичко това е документирано от социалните мрежи.

Макар и на другия край на света – Борето и Стефан остават верни на България и голямата си страст – спорта. Дуото намери време и средства, за да подкрепи на живо на най-внушителната тенис сцена сънародника си Григор Димитров. Хвойнев и Драганов бяха тарторите на малка, но гръмогласна бг агитка на „Артър Аш Стейдиъм“. Те бяха снабдени със знамена, шалове и не щадяха глас, макар че Гришо падна и леко развали настроението им, научи ПловдивПрес.

Носталгията на Борето и Чоната към родината е голяма, а доказателство за това е, че те често се връщат в Пловдив. Последният път бе за дербито на финала за Купата в средата на май.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!