Начало » Копоите на Самуилов дебнат за нагли фенове
Ботев Спорт Спорт Важно

Копоите на Самуилов дебнат за нагли фенове

Стефан ВЕЛЕВ

Георги Самуилов тази вечер обнадежди бултарсите с обещанията си да дострои стадион „Христо Ботев“ в зададения срок – месец март 2020 година. Петролният бос отговаряше напоително на питанията на журналистите. Правеше го спокойно и внимателно подбираше думите си. Това бе възможно, защото този път в залата за пресконференции в Коматево липсваха фенове. Както вече веднъж се случи и се стигна до невъобразима говорилня и надвикване.

Този път Самуилов бе разпоредил на гардовете от охранителна фирма и на личните си телохранители да вземат всички мерки, за да се проведе брифингът на спокойствие и в залата да присъстват само служебни лица.

За целта копоите се наредиха пред входа и завардиха подстъпите. Представителите на медиите бяха допускани до залата едва 15 минути преди старта на брифинга и трябваше да се легитимират, за да е сигурно, че фенове няма да се доберат до мястото на срещата.

За лекото раздразнение на Самуилов към феновете говори фактът, че на няколко пъти той намекна, че бултрасите не бива да мрънкат и да задават по 100 питания в минута – кога ще се дострои Колежа. „Искам феновете да са единни. Искам от тях да ходят по-често на стадиона, нищо че сега ритаме в Коматево. И аз ще почна да идвам по-често на мачовете. Нека всички мислим в една посока и да няма лагерчета и мрънкотене. Аз съм технократ и кавото съм се заел да строя или върша – го карам докрая. И сега ще е така. Това е причината да не ми влияе това, че има разделения, но в името на Ботев желая такива да няма“, подчерта бизнесменът. И добави:

„Между 20-25 милиона лева ще вложа, за да бъде достроен стадион „Христо Ботев“. В това време обаче не бива да забравяме, че Ботев има мачове и целите са ни високи. Те са място в тройката и медал, а в най-лошия случай -четвърта позиция. Бюджетът съм го осигурил и няма проблем. Не съм по приказките, а по действията. В момента Колежа е с акт 10, а целта е при реалния старт на дострояването да сме се сдобили с акт 11. Ботев е емблема и всички, които сме се заели с каузата в „жълто-черно“ знаем това. Мога отговорно да заявя, че откакто съм официално в клуба няма забавяне на заплати. Наред с това съм покрил куп дългове от минали периоди“.

Самуилов подхвана и тема за отношенията си с кмета Иван Тотев: „С Общината работим често. Срещали сме се вече няколко пъти с Тотев във връзка с Колежа. И той като кмет има интерес стадионът да бъде довършен. Това е причината да не ни спъва. Ботев е фундамент и аз съм наясно, че с работа и лоялност към служителите и феновете ще извлека и финансова полза от този проект“

„Футболната среда в България е оцапана. Познавам се с доста от собствениците на другите клубове, които също са мощни бизнесмени. В живота с тях сме приятели, но щом стане дума за футбол – сме врагове отсега нататък“.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!