Начало » Консулов осигури солиден награден фонд за конен турнир в Царацово
Спорт Спорт Важно

Консулов осигури солиден награден фонд за конен турнир в Царацово

Собственикът на доказаната и наложила се през годините като марка №1 майонеза „Краси“ – Димитър Консулов, осигури нечуван награден фонд за задаващия се конен турнир в Царацово през уикенда. Селото край Пловдив ще посрещне състезанието по прескачане на препятствия за Купа „Краси“ и Купа „Хисар“. Арена на събитието ще бъде конна база „Фригопан“, а сумата, която ще се разпределя между участниците и призьорите е 16 700 лева. Космически пари за този аристократичен спорт.

Plovdiv-Press научи от съдържателя на комплекса Димитър Ангелчев, че се очакват между 150 и 200 старта на ден. Точната бройка ще стане ясна в петък, когато изтича срокът за записване на участници в надпреварата.

Ангелчев разкри пред нашата медия, че е доволен от факта, че майонеза „Краси“, чрез своя собственик, застава зад състезанието и прави, така че то да се превърне в конкурентно и чакано от мнозина.

„Конният спорт е смятан за скъпо удоволствие, но това е мит. Истината е, че е сред най-достъпните спортни занимания. Карта за 10 посещения във „Фригопан“ струва 200 лева, а в нея е включен и треньор. Всъщност, цената на посещение пада до 16 лева, когато иде реч за редовни клиенти“ обясни Ангелчев. И добави:

„Конният спорт възпитава любов към животните и дисциплина. Малко хора са наясно, че ездата и конете правят, така че децата много по-лесно да преминават през сполетели ги трагедии. Например – загуба на родител. Заниманието с конен спорт прави възможно детето да се абстрахира от семейната трагедия и да не се вглъбява в нея. Изключително важно е да се знае и, че ездата е незаменима рехабилитация за болни дечица“.

„Конният спорт е единственият, в който мъжете и жените се състезават заедно и се конкурират. Тандемът между човек и кон е най-важното нещо, което обаче се постига много трудно. Може жокеят да е страхотен, но ако конят не е – то резултати няма да има. Обратното също е в сила. Това е спорт, в който се залага много и на облеклото, което е необходимо да е представително“.

Plovdiv-Press узна, че конната база в Царацово побира 800 зрители и се очаква да е пълна за турнира по прескачане на препятствия за Купа „Краси“ и Купа „Хисар“ на 29-30 септември.

 

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!