Начало » Колодрума приютява Академик Бултекс, кметът репортерства
Академик Бултекс Баскетбол Спорт Спорт Важно

Колодрума приютява Академик Бултекс, кметът репортерства

Баскетболната гордост на Пловдив – Академик Бултекс 99 ще домакинства в зала Колодрума през новия сезон. Това стана ясно на брифинг днес в община Пловдив. Това ще стане възможно благодарение на новия спонсор на клуба – „Ангел Стоилов 96“, фирма за търговия с метали. Остава енигма защо им е на Академик да се местят в огромна зала, каквато е Колодрума, след като посещаемостта на мачовете им за съжаление не е голяма и със сигурност ще бъдат на загуба от всеки двубой под тепетата.

Явно общината прави неистови опити да оправдае баснословните суми, налети в Колодрума и занижава таксите за ползване на комплекса. Залата най-често пустее, Пловдиув не спечели с нея дори домакинство на задаващото се Световно по волейбол и 60-те милиона за изграждането логично са трън в опите на пловдивчани.

Днес баскетболистите на Академик Бултекс 99, ръководството и спонсорите бяха поканени в заседателната зала на общината. Бе направена заявка за нова силна кампания, в която тимът да завърши минимум в топ 4 на първенството и да гони финал за Купата на България.

Кметът Иван Тотев взе думата и обяви:  Мачовете ще бъдат в зала Колодрума и се надявам все повече хора да подкрепят отбора. Искам да изкажа голяма благодарност и към новия спонсор Ангел Стоилов. Надявам се той да повлече крак и все повече пловдивски фирми да помагат на спорта“. После градоначалникът иззе функциите на журналистите и нетърпеливо зададе въпрос към новия треньор на Академик – Дарко Костич.

„Хайде, де, питайте го дали му харесва залата, където ще играе отборът. Айде, аз ще го задам този въпрос – харесва ли ти Колодрума“, обърна се към сърбина Тотев. Шашнатият наставник бързо влезе в роля и обясни, че е доволен от условията.

„Спортът е едно от малкото неща, които радват хората. Надявам се след мен да се запалят повече хора и да помагат. Надявам се Пловдив да стане център и столица на спорта в България, а Академик да постигне високи цели“, заяви новия спшомоществовател на Академик Ангел Стоилов.

„Основната цел е отново да влезем в четворката и добро представяне за Купата и Балканската лига. Надявам се повече хора да ни подкрепят в зала Колодрума“, коментира президентът Васил Врачев.

„Правим нов отбор. Виждам много добра работа, която вършат баскетболистите през изминалите 10 дни. Предстои ни обаче още много работа. Само от нас зависи да продължим това, което е направено от предишния треньор и ръководството“, каза от своя страна още новият треньор Дарко Костич.

„Започваме с много тежка програма и затова до 6 октомври трябва да сме подготвени за началото на първенството“, добави Костич.

Програмата на пловдивчани започва с домакинство на Балкан, следва гостуване на Берое, в третия кръг Академик почива, след което домакинства на Рилски спортист, гостува в Правец и приема шампиона Левски Лукойл.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!