Начало » Кобрата и Фюри един до друг – всеки се закани да бие и каза как (СНИМКИ)
Спорт Спорт Важно Спортни страсти

Кобрата и Фюри един до друг – всеки се закани да бие и каза как (СНИМКИ)

Кубрат Пулев и ирландския циганин Хюи Фюри застанаха очи в очи. Двамата бяха част от официалната пресконференция преди боксовата галавечер в „Арена Армеец“ тази събота,в която ще „кръстосан шпаги“.

Кобрата оцени подобаващо своя съперник, но е уверен в крайния успех над британеца. Пулев призова за подкрепа българската публика, допълвайки че тя е неговият най-голям стимул за победа.

„Това ще бъде вечер, която никога не е правена в България. Мачът е на световно ниво, противникът също. Боксът у нас не е толкова развит така, както футболът. Мисля, че хората ще наблюдават един хубав спектакъл. Подготвени сме здраво, концентрирано. Смятам, че годините, през които съм бил по световните рингове, са ме довели до днешния ден. Аз съм човек, който не се предава. Залата ще бъде пълна. Ще дам всичко от себе си, за да победя. Българската публика е невероятна!“, заяви Пулев.

Снимка 385298

За това, че Кобрата е напълно подготвен гарантира и личният му треньор, германската легенда Ули Вегнер:

„Много неща са казани за битката. Пулев е изключително добре подготвен. Достигнал е до етап, в който да спечели това предизвикателство. Вчера на тренировката видяхме подкрепата на хората. Всички предпоставки да победи са налице. Зная колко е зрял Кубрат. Това е огромна отговорност както за мен, така и за него. Нямаше да работя с него, ако не бях убеден, че ще стане световен шампион“.

Надежда за победа имат и от отбор „Фюри“. Макар и лаконичен, Хюи обеща, че няма да се даде срещу българина:

„Благодаря за прекрасното посрещане в България. Наистина е удоволствие, че съм тук. Предстои сериозната битка. Трудното вече е зад гърба ми. Сега предстои лесното – самата среща. Остават три дни. Подготвен съм и изцяло отдаден на това, което предстои. Вярвайте ми, че ще направя всичко по силите си, за да победя“.

Снимка 385299

Далеч по-благоразположен към медиите бе неговият баща и личен треньор – Питър Фюри. Той обеща, че синът му ще спечели големия мач срещу Пулев, защото притежава „голямо сърце и истински боен дух“:

„Историята на Пулев е идентична като тази в моето семейство. Явно в бокса е така. Аз не съм човек, който говори празни приказки. Всеки боксьор заслужава уважение. Искам моят син да се изправя срещу най-добрите, да се бие навсякъде по света. Искам срещу него да се бият качествени боксьори, а не пластмасови такива, които нямат място на ринга“.

Снимка 385297

„Суперлативи за българите. Изпитвам огромна любов към българските си приятели. Очаквам с нетърпение мача. Синът ми е боец, има голямо сърце и никога не се предава. Ще бъде под светлините на прожекторите след финалния гонг“, завърши Фюри.

Девет боксови сблъсъка ще подгреят дербито в тежка категория между Хюи Фюри и Кубрат Пулев. Три от подгряващите двубои ще бъдат за титли. Братът на Кубрат – Тервел излиза срещу италианеца Леонардо Брусезе. 12- рундовият сблъсък е за пояса на Европейския съюз в полутежка категория.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!