Начало » Карате легенда е спортист №1 на Пловдив! Начева вдигна 400 души на крака
Лека атлетика Спорт Спорт Важно Спортни страсти

Карате легенда е спортист №1 на Пловдив! Начева вдигна 400 души на крака

Каратистът Валери Димитров се окичи с наградата най-добър спортист на Пловдив за 2018-а година. Скромното момче от клуб „Тракия“ безапелационно спечели вота на община Пловдив и за втори път в кариерата си получава това признание под тепетата. Валери Димитров съвсем заслужено бе над всички свои колеги, защото завоюва две европейски титли– в коронната си дисциплина в абсолютна категория. Втори остана европейският вицешампион по вдигане на тежести Георги Шиков, трети е европейският вицешампион по джудо Янислав Герчев. Валери Димитров има общо 18 европейски титли и вече спокойно може да бъде наречен карате легенда.

Церемонията по награждаването на най-добрите спортисти на града ни се състоя в зала „Пловдив“ на Гранд хотел Пловдив. Тя трудно побра над 400 души, които бяха дошли, за да отдадат чест на младите таланти и вече утвърдилите се спортисти.

Всъщност – най-мощно залата избухна при награждаването на станалата №1 при изгряващите звезди – Александра Начева. Лекоатлетката получаваше приза си, когато хората спонтанно се изправиха на крака и я аплодираха дълго време.

Редица легенди на пловдивския спорт бяха на линия, за да видят на живо своите наследници. Интересно бе, че иконата на Локо Христо Бонев и любимеца на Ботев – Тодор Неделев бяха рамо до рамо.

Кметът Иван Тотев също намери време да дойде и лично връчи няколко награди. Градоначалникът не пропусна да се изправи пред множеството и да изнесе коледна реч.

Ето и призовата десетка на Пловдив при мъжете и жените:

 1. Валери Димитров, Тракия, карате
 2. Георги Шиков, Марица Олимп, вдигане на тежести
 3. Янислав Герчев, Арена спорт, джудо
 4. Димитър Кузманов, Локомотив, тенис
 5. Габриела Петрова, Локомотив, лека атлетика
 6. Иванка Делева, Тракия, карате
 7. Станилия Стаменова, Тракия, кану каяк
 8. Виолета Генчева, СК Божилова, джудо
 9. Ана-Мария Стоилова, Аеробика АМД, аеробика
 10. Красимира Милева, Ронин, карате

Чаровницата Александра Начева пък резонно бе избрана за №1 при младите спортисти. Тя спечели титлите от младежката олимпиада и световното до 20 години и стигна до сребро от европейското до 18 години в тройния скок. Зад нея остана стрелецът Кирил Киров, който стана шампион от младежката олимпиада при смесените отбори. Третата позиция е за таекуондиста Божидар Матов – европейски шампион на спаринг.

Ето и призовата десетка на Пловдив при младите спортисти:

 1. Александра Начева, Ботев, лека атлетика
 2. Кирил Киров, Тракия, спортна стрелба
 3. Божидар Матов, Тракия, таекуон-до
 4. Диана Петкова, Спринт, плуване
 5. Ноел Николов, Тракия, карате
 6. Виктория Радева, Локомотив 2000, шахмат
 7. Моника Ботева, Тракия, спортна стрелба
 8. Димитър Христов, СК Божилова, сумо
 9. Никола Радков, Пловдив, авиомоделизъм
 10. Мария Филипова, Тракия, карате

Специална награда бе предвидена за треньорката по кану каяк Виолета Малева. Тя получи плакет по случай 60-годишнината й и за заслуги към кану каяка в Пловдив.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!