Начало » „Канари“, опичайте си акъла! Бала, Етър и Сърмов се готвят за война под Царевец
Ботев Спорт Спорт Важно

„Канари“, опичайте си акъла! Бала, Етър и Сърмов се готвят за война под Царевец

Ботев гостува в неделя по обед (12:30 часа) на приятната изненада този сезон – Етър. „Болярите“ в изминалата кампания едва се спасиха от изпадане, но сега демонстрират красив и нападателен футбол. И най-важното – постигат резултати, които дават чудесна възможност на тима да се класира в топ 6.

Ето защо „канарчетата“ ги чака тежка визита под Царевец. Като домакин Етър е много опасен противник, а е за отбелязване и, че „виолетовите“ се радват на мощна подкрепа от гласовитата си публика. С най-голям принос за добрите неща в клуба е Красимир Балъков. Легендарният бивш играч и настоящ треньор е приел срещата в неделя с Ботев като крайъгълен камък за бъдещото развитие на отбора в шампионата.

Това е още една лампичка, която трябва да свети в съзнанието на Белия и играчите в „жълто-черно“. Всъщност, оказа се, че Етър дори е директен конкурент на Ботев за топ 6. При загуба на стадион „Ивайло“, „канарчетата“ ще имат едва 2 точки повече от „болярите“. Не е за подценяване и това, че капитан на домакините е Георги Сърмов. Халфът е бивш „канар“, но престоят му в Пловдив не бе особено продуктивен и дори често бе освиркван от недоволните от играта му бултраси. Близки на Сърмов споделят, че това го е озлобило към „жълто-черните“ и той винаги се хвърля „на война“ срещу тях.

А за начинът, по който във Велико Търново се готвят за мача с Ботев свидетелства фактът, че Балъков отправи призив към футболната общественост в старата столица:

ЕТО КАКВО НАПИСА БАЛА:

„Скъпи съграждани, привърженици и приятели на Етър,

Предстоят заключителните двубои от футболното първенство за годината. През този сезон ние показахме, че заедно можем да вървим напред и да постигаме успехи, а с вашата подкрепа, момчетата се чувстват по-силни и уверени. Благодаря на всички, които ни подкрепяха и ще продължат да бъдат с нас на стадиона!

Искрено вярвам, че така ще бъде и в предстоящия двубой с Ботев в неделя. Мачът ще е със сигурност много интересен, динамичен и оспорван, защото и двата отбора се стремят да играят зрелищен и атрактивен футбол. Въпреки по-студеното време, очаквам да ни подкрепяте както в последните срещи и след края на двубоя да се радваме заедно на една хубава победа. Поставихме начало на възраждането на търновския футбол, заедно трябва да продължим напред!

Очаквам ви на стадиона! Момчетата се нуждаят от вашата подкрепа!“.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!