Начало » Инфо на Пловдив Прес! Бивш треньор на Ботев напусна Казахстан, поема гранд
БГ Футбол Спорт Спорт Важно

Инфо на Пловдив Прес! Бивш треньор на Ботев напусна Казахстан, поема гранд

Казахстанската федерация по футбол потвърди напускането на Станимир Стоилов на поста национален селекционер на бившата съветска република, става ясно от съобщение на сайта на федерацията. По всяка вероятност бившият наставник на Ботев от лятото ще поеме силен тим от Русия, научи Пловдив Прес. Дотогава Мъри ще изслуша оферта от Левски, но едва ли ще я приеме, освен ако не се намесят от високите етажи на властта в държавата.

“Казахстанската федерация по футбол и главният треньор на националния отбор Станимир Стоилов разтрогнаха договора си по взаимно съгласие. Българският специалист Стоилов оглави Казахстан през март 2018-а година. Под неговото ръководство отборът изигра три контролни срещи и взе участие в групата си в турнира Лига на Нациите, а също така започна процес и по подмладяване на състава и бяха привлечени по този път няколко момчета от младежкия отбор.

“Казахстанската федерация по футбол благодари на Станимир Стоилов и на неговия треньорски щаб за съвместния труд и усилията, които положи за развитието на казахстанския футбол. Желаем му успехи и нови победи в треньорската кариера“, се казва в официалното съобщение на централата.

Когато Стоилов подписа договора си през март, той подписа контракт за две години. Пред него стоеше като задача номер 1 да изведе националния отбор на страната от групата в турнира Лига на Нациите, но тимът стигна само до втората позиция и пропусна възможност да се изкачи в трета дивизия.

До назначението му в националния отбор 51-годишният Стоилов тренираше местния хегемон Астана, с който четири пъти стана шампион, влезе в груповата фаза на Шампионската лига и в плейофите на Лига Европа.

По-рано се появи информация, че Стоилов може да стане съветник на Ордабаси, но след това от шимкентския отбор опровергаха твърдението. По непотвърдена информация обаче, договорът на Стоилов е бил прекратен още през декември, но до момента не е било обявявано заради уточняване на подробностите и отговорностите. Българските помощници на Стоилов в националния тим на Казахстан бяха Саид Ибраимов и Цанко Цветанов, които бяха в екипа му и в Ботев.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!