Начало » Ердоган чу лоша вест в Германия! Домакин на Евро 2024 е Германия
Световен Футбол Спорт Спорт Важно

Ердоган чу лоша вест в Германия! Домакин на Евро 2024 е Германия

Германия бе избрана за домакин на европейското първенство по футбол през 2024 година. Кандидатурата на страната бе предпочетена пред тази на Турция с 12-4 гласа по време на днешната финална презентация на двете държави пред Изпълнителния комитет на УЕФА.

В гласуването взе участие и президентът на нашия футболен съюз – Боби Михайлов.

За последно Германия бе домакин на шампионат на Стария континент през 1988 година, а страната е била домакин на два пъти на световни първенства – през 1974 и през 2006 година.

През 2020 година европейското първенство по футбол ще се проведе на територията на целия континент, като Мюнхен също ще приеме няколко мача от надпреварата.

За Турция това бе четвърти неуспешен опит да приеме големия футболен форум след провалите на кандидатирата за домакин на през 2008, 2012 и 2016 година.

Интересното е, че президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган беше голям застъпник за това страната, която управлява авторитарно да получи домакинството на шампионата ан Стария континент. Той обаче научи лошата вест, че това няма да стане…докато е на посещение в Германия.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!