Начало » Гришо: Искам финал с надал и титла от Шлема
Спорт Тенис

Гришо: Искам финал с надал и титла от Шлема

Родна ракета №1 Григор Димитров бе в отлично настроение след перфектния старт в Барселона. Той победи Жил Симон във втори кръг, а днес след 13:30 се изправя срещу Малек Жазири.

Гришо призна, че в един перфектен свят мечтае за финал с Рафа Надал и титла от Големия шлем.

„Много е приятно е да започнеш добре седмицата. Всяка седмица имаш възможност да играеш по-добре, това искам в момента. Това е моят втори турнир на клей тази година, надявам се, че нещата ще се подобряват за мен“, започна Димитров пред „AS“.

„Всеки турнир е труден. Много от състезателите показват добър тенис в момента, налага се да играеш срещу добри играчи още в ранните етапи на надпреварата. Това те подготвя да се справиш добре. Фокусиран съм върху своята страна на мрежата, върху това, което искам да правя и това, което искам да постигна.“

„Надявам се, че мога да играя финал срещу Надал. В един перфектен свят бих се радвал да стане така. Има обаче още много мачове, които трябва да се изиграят. Както казах, всички показват добър тенис, просто трябва да се състезавам. Клеят е настилката, който дава много, но и взима много. Трябва да си готов за всяко предизвикателство, да си спокоен и да се бориш до последната точка.“

„Бих искал да отделя едно нещо като най-значимо, но винаги чувствам, че има толкова много неща, които съм направил добре, като същевременно винаги се опитвам да се подобря. Да, форхендът ми е много добър, сервисът също, много от елементите, но предпочитам да се концентрирам върху нещата, които мога да подобря. Разбира се, трябва големите ти оръжия да са насреща във важните моменти и да можеш да разчиташ на тях“, каза Гришо на въпрос кое е най-силното му оръжие.

„Имам шанс за титла от Големия шлем, разбира се! В един перфектен свят отново… Винаги е било моя мечта. Много пъти съм бил близо, но просто трябва да се случи. Трябва да правиш всичко по силите си, да се подготвиш перфектно и да дадеш всичко от себе си. Нагласата и отношението са най-важни“, продължи най-добрият ни тенисист.

„Със сигурност искам да съм по-високо, отколкото бях миналата година. Разбира се, трудно е да повторя постиженията си от миналия сезон. Имаше много спадове и подеми за мен през годината, но успях да я завърша силно, надявам се, че ще успея да сторя същото и през тази и ще се представя по-добре на турнирите, на които не постигнах добри резултати. Иска ми се да постигна същите успехи като миналата година, но защо да не се целя дори по-високо?“, завърши Гришо.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!