Начало » Гришо издържа след 2 часа и половина гладиаторска битка в Торонто
Спорт Спорт Важно Тенис тенис

Гришо издържа след 2 часа и половина гладиаторска битка в Торонто

Григор Димитров показа железни нерви и постигна сладка победа с 2:1 сета (7:5, 3:6, 7:6) над младия и много напорист американец Франсис Тиафо. Мачът от третия кръг на Мастърса в Торонто премина на приливи и отливи за нашето момче, което е една от неговите слабости. В крайна сметка след почти 150 минути битка на корта българинът успя да надделее, макар че в тайбрека на решителния сет имаше куп затруднения в началото.

Следващият съперник на победителя ще се опрели от мача Иля Ивашка – Кевин Андерсън.

Григор поведе 0-40 във втория гейм, като на първите два брейкбола Тиафо пое инициативата и ги отрази. Шансът на българина бе при 30-40, когато опонентът му игра на втори сервис, но Димитров прати ретура си в мрежата, след което американецът се измъкна – 1-1.

Световният №5 изостана 30-40 в третия гейм, но подходи агресивно в разиграването, изхвърли Тиафо от корта с форхенд по обратния диагонал и спечели точката, а впоследствие и гейма – 2-1.

В следващото си подаване Димитров отново имаше неприятности и този път бе наказа – при 15-40 сбърка бекхенд и първият брейк в мача бе налице. Все пак авансът на Тиафо бе мимолетен и Григор направи рибрейк – 3-3.   След няколко бързи сервис гейма дойде ред на тайбрек. В него много по-спокойно игра българинът и дръпна с 3-0 точки, което допълнително разколеба Тиафо и го направи пасивен. Димитров довърши безпроблемно затвори сета със 7-6(1).

Българинът намираше линиите от форхенд в началото на втория сет и държеше световния №41 далеч за основната линия, като бе видимо и желанието му да постигне ранен брейк.

При 15-30 в шестия гейм Григор предприе неоправдан риск, въпреки че опонентът му бе в добра позиция, и пресили форхенд. След това още на първата точка за пробив се пропука – 2-4.

Тиафо затвърди, а при 5-3 сервирше за сета. Първата ни ракета поведе 0-30, после стигна и до брейкбол – 30-40. Реши обаче да подходи твърде консервативно и загуби следващите триточки – 3-6.

Григор, сякаш, още бе във втория сет и лесно предаде подаването си в началото на третата част. Франсис Тиафо затвърди, но в следващото си подаване започна с непредизвиканите грешки. Така в четвъртия гейм спаси точка за рибрейк, но се изправи пред нова и направи двойна грешка – 2-2.

В следващите няколко гейма подаващите се стабилизираха, но напрежението растеше с наближаването на края. При 30-30 в единадесетия гейм Димитров излезе на мрежата след необмислен апроуч и бе разминат, но с ас спаси брейкбола – 40-40. Отрази и нова опасност, преди да си гарантира поне тайбрек, в който се наложи – 7-6(4).

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!