Начало » Гриша Ганчев губи ЦСКА, ако не извади 8 милиона и не спре с номерцата
БГ Футбол Спорт Спорт Важно

Гриша Ганчев губи ЦСКА, ако не извади 8 милиона и не спре с номерцата

Ръководството на ЦСКА 1948 заяви, че клубът може да придобие емблемата и активите на фалиралия ЦСКА. Това ще се случи, ако от „Ред Енимълс“ ( с поставено за ръководител лице тарторът на Сектор Г – Иван Кюстендилеца) не платят въпросните 8 милиона лева. Развитие по темата трябва да има до края на годината или в началото на 2019-а.

Ето съобщението от ЦСКА 1948:

„Уважаеми Армейци,

Уважаеми привърженици на спорта,

Уважаеми данъкоплатци,

С радост ви информираме, че ЦСКА 1948 постигна споразумение за придобиване на марката и активите на ПФК ЦСКА АД!

Условие за реализиране на сделката е дружестото „Ред Енимълс“ ЕООД, спечелило търга за активите на ПФК ЦСКА АД, да не заплати обещаната цена от 8 млн. лв. В такъв случай, активите и марката на ЦСКА ще бъдат придобити от участника в наддаването, предложил втората най-висока оферта и според постигнатата договорка ще преминат във владение на ФК ЦСКА 1948. Финансовата структура за реализиране на сделката е обезпечена и няма да се отрази негативно върху оперативния бюджет на клуба.

Очаква се до края на годината Върховния касационен съд (ВКС) да утвърди сметката за разпределение на осемте милиона. Това означава, че „Ред Енимълс“ ЕООД ще има срок от 7 дни да заплати обявената сума.

Напомняме, че вече 16 месеца спечелилите търга възпрепятстват приемането на сметка за разпределение. Схемата е проста – внася се жалба, но не се заплаща предвидената в закона държавна такса от 15 лв. Когато съдът потърси жалещия, за да изиска заплащане на таксата, той не може да бъде открит. По този начин жалбите остават без разглеждане, а сроковете не текат. На няколко пъти се наложи представители на ФК ЦСКА 1948 да заплащат дребни суми от името на жалбоподателя, за да може процесът да бъде задвижен. Едва в края на септември 2018 г. Върховен касационен съд (ВКС) успя да стартира дело, в което да приеме окончателно решение без право на обжалване.

Паралелно с бавенето на процедурата в СГС, през юни 2018 г. лица от обкръжението на ловешки футболен бос са внесли искане за отмяна на запазените марки на ЦСКА в Патентно ведомство. Тези хора имат наглостта да твърдят, че ЦСКА не съществува над 5 години и марките не се ползват от 2012 г. Това, разбира се, е поредната брутална лъжа. Целта е да се унищожи и последният символ на ЦСКА, за да се обезмисли заплащането на една от двете оферти в търга. Още повече, това би позволило патентна регистрация на нови марки, които имитират оригинала. Класическа схема „Мade in Ловеч“, както се казваше в рекламата на една фалирала фабрика за сглобяване на китайски автомобили.

Без съмнение, служителите в Патентно ведомство са запознати с казуса ЦСКА и разполагат с доказателства, че клубът е функционирал нормално до 2016 г., а скоро приключва процедурата по закупуване на активите и марката. Крайно невероятно е държавни чиновници да приемат решение, което се базира на явна лъжа и би ощетило с милиони кредиторите на ЦСКА. Все пак, най-големият кредитор на ЦСКА е самата българска държава в лицето на Национална агенция по приходите (НАП).

Във връзка с описаното по-горе, заявяваме най-отговорно следното:

1. ФК ЦСКА 1948 АД ще придобие марката на ЦСКА, ако „Ред Енимълс“ ЕООД абдикира от ангажимента си да плати 8 млн. лв.

2. ФК ЦСКА 1948 няма да допусне славните армейски символи да бъдат заличени.

3. ФК ЦСКА 1948 ще продължи по честния към върха и ще се бори единствено с футболни средства за класиране в Първа професионална лига“.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!