Начало » Григор отупа набързо неудобно франсе
Спорт Тенис

Григор отупа набързо неудобно франсе

Родна ракета №1 Григор Димитров постигна най-лесната си победа през 2018 година и се класира за осминафинал на турнира в Барселона. Хасковлията срещна известна съпротива от французина Жил Симон в началото на мача помежду им, но след това наложи печелившия си стил на игра и спечели с 6-2, 6-1 за 1 час и 23 минути игра.

Утре Гришо ще играе с тунизиеца Малек Джазири от когото загуби през февруари в Дубай. Пътят му към полуфинал в събота с австриеца Доминик Тийм изглежда разчистен. След това в неделя очакваме финал с Рафаел Надал на корт … „Рафаел Надал“.

Очакванията за оспорван мач се оправдаха в първите пет гейма. Димитров традиционно избра да сервира, но в първите си три сервис партии започваше с двойни грешки. Това усложняваше задачата му. Българинът трудно измъкваше геймовете си, докато французинът сервираше с лекота. В петия гейм се стигна до 0-40, но тогава хасковлията се събуди и успя да се измъкне. Това се оказаха единствените възможности за Симон за пробив в мача.

Французинът започна да греши и след четири негови грешки се стигна до първия пробив за 4-2 за Димитров. В този момент на практика двубоят приключи и останалата му част беше за забавление на публиката.

Играта на Жил Симон се разпадна. Той се ограничаваше да предизвиква дълги разигравания, в които рядко поемаше инициативата. И следваха неочаквани грешки. Вторият сервис на французина рядко минаваше 140 км/ч и беше лесна плячка за стабилно играещия Димитров.

Българинът направи втори пробив за 6-2 и затвори първата част с 6-2.

Вторият сет беше демонстрацията на пълната безпомощност на Жил Симон срещу Григор Димитров. Французинът успя да вземе само гейм за 1-3, когато четири пъти Гришо не можа да намери корта след ретури.

Българинът показа малко нерви след непредизвикани грешки. В целата втора част той не беше застрашен. И единствено малко си усложни задачата с две двойни грешки. Жил Симон беше тотално обезверен в края на мача и играеше като загубил интерес. В крайна сметка се получи добра тренировка за Григор Димитров преди утрешния му мач с Малек Джазири.

Точките в мача са 61 на 46, като Димитров спечели 25 когато посреща срещу 19 на Симон. Българинът реализира 4 пробива от 9 възможности и спаси трите точки за брейк на неговия сервис в петия гейм на мача. Асовете са 3 на 1, а двойните грешки 5-2. Сбърканите сервиси на Симон бяха в гейма, с който беше затворен първия сет. Хасковлията вкара само 49% от първите си сервиси, но достигна до 61% успеваемост при вторите. Симон нямаше на практика втори сервис и спечели само една трета от точките в тези случаи.

Малек Джазири е ниска топка за Григор Димитров и утре българинът трябва да се реваншира за неуместната си загуба в първия кръг в Дубай, когато беше №1 в схемата. Публиката в Барселона няма да бъде на страната на Джазири, както се случи при предишната им среща.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!