Начало » Георги Самуилов: До март 2020 Колежа ще е готов, давам дума
БГ Футбол Ботев Важно Пловдив Спорт Спорт Важно

Георги Самуилов: До март 2020 Колежа ще е готов, давам дума

снимки: Пловдив Прес

Стефан ВЕЛЕВ, Plovdiv-press.bg

Всеки ме пита кога ще влизат кранове на Колежа, но хората не знаят, че и в момента също се работи. Не бездействаме, напротив, поемам ясен ангажимент през месец март 2020 стадион „Христо Ботев“ да е готов и да е най-модерният в България. Това зави преди минути на нарочен брифинг в Коматево Георги Самуилов, собственик на рафинерията „Инса ойл“.

На въпрос на ПловдивПрес дали промяна в политическата конюнктура може да навреди на построяването на стадиона, петролният бос отвърна, че е бизнесмен, който не се влияе от политическата обстановка и щом е казал, ще изпълни думата си.

Самуилов оповести данни от финансовото състояние на клуба. Според него дълговете на жълто-черните са стопени на 360 хил. лева и то предимно това са суми към НАП, които ще бъдат изчистени скоро. Преди две години задълженията на Ботев бяха над 12 млн. лева, припомни бизнесменът. Сегашните задължения се обслужват редовно и клубът е в добро финансово състояние, подчерта Георги Самуилов. Има няколко дела от играчи за заплати в минало време, но това за анс са дреебни суми, уверено заяви шпетролният бос.

Той обаче не даде конкретен отговор на въпрос на ПловдивПрес какво го е мотивирало да влезе в Ботев. „Съгласих се, защото „Ботев“ е проект, който при добра реализация и грамотно управление може да бъде печеливш. Има още хиляди неща, които ме мотивираха да поема този клуб“, каза Самуилов.

На брифинга днес беше новият спортен директор на „Ботев“ Адалберт Зафиров. Той заяви, че няма да се бърка в работата на треньора Николай Киров-Белия, а ще се стреми да оздрави школата на клуба, за да може скоро гръбнакът на мъжкия тим да е от талатливи местни футболисти.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!