Начало » Вижте пълен запис на зрелището Джошуа-Паркър
бокс Спорт Спорт Важно Спортни страсти

Вижте пълен запис на зрелището Джошуа-Паркър

Звярът Антъни Джошуа е вече с една стъпка по-близо до това да стане абсолютен шампион в тежка категория. В малките часове днес британецът с нигерийски корени надви безапелационно Джоузеф Паркър след 12 рунда и единодушно решение от съдиите и отне пояса му на Световната боксова организация.

По този начин Ей Джей вече държи коланите на WBA, IBF, IBO и WBO. За него най-вероятно предстои мегасблъсък с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър.

Джошуа вече има 21 победи в своята кариера от също толкова на брой мачове, а снощи пропусна да осъществи и 21-ия си нокаут. Паркър пък записа първо поражение на професионалния ринг след 24 последователни успеха, 18 от които с нокаут.

Двамата боксьори може би не оправдаха напълно очакванията на 80 000 зрители по трибуните на „Принсипалити“ в Кардиф и на още милиони пред телевизионните екрани в над 200 страни по света. Битката им обаче бе тактическа и дисциплинирана, което показа зрелостта и на двамата, но в крайна сметка победителят бе само един и това бе Антъни Джошуа.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!