Начало » (ВИДЕО) Страшно меле в Братислава с ултраси на Левски потресе Европа, има 80 арестувани
Свят Спорт Спорт Важно

(ВИДЕО) Страшно меле в Братислава с ултраси на Левски потресе Европа, има 80 арестувани

Ултрасите на Левски се забъркаха в чутовно меле предиднешния двубой между „сините“ и Ружомберок от Лига Европа. Според медиите в Словакия, левскарите са буйствали вчера цял ден в столицата Братислава, а черешката на тортата бил невъобразим екшън с обединени фенове на отборите на Аякс и Краковия (Краков). Поляците и холандците нападнали българите, а от кадрите се вижда, че боят с маси, столове и каквото попадне на хулиганите е потресаващ. В битката са участвали стотици ултраси, а заведението, което е станало арена на лумпениадата е потрошено до неузнаваемост.

Част от симпатизиращите на Левски са били задържани след намесата на полицията. Съобщава се и за ранени, но не тежко.

Видео от баталните сцени между футболните хулигани пък бързо се разпространи в интернет.

Припомняме, че днес Левски ще бъде подкрепен от близо 500 свои фенове срещу Ружомберок. Интересът е голям и поради факта, че вековниците са наказани за реванша в София, който ще се играе без публика.

Кметът на Братислава Матуш Вало използва социалните мрежи, за да покаже разочарованието си от снощните ексцесии по улиците на града.

Центърът на словашката столица стана арена на сблъсъци между фенове на Левски и привърженици на Краковия и Аякс. По данни на полицията над 80 души са били задържаните.

„Боевете са ужасна демонстрация на неуважение към града, в който ние живеем и всички посетители се наслаждават на приятелска атмосфера. Никога няма да разбера хората, които комбинират спорта и забавлението с насилие и разрушават всичко по пътя си. Никога!

Не искам да коментирам дали ситуацията е била подценена и как е излязла от контрол. За момента просто изразявам съжаление за разрушената собственост и нараняванията на невинните хора, които просто искаха да се насладят на приятна лятна вечер.

Събираме информация и ще разгледаме ситуацията обстойно. Държим връзка и с органите на реда в Стария град, за да осигурим почистването и описването на щетите на засегнатите“, написа кметът на Братислава във Фейсбук.

Коментари

Коментари

Facebook Pagelike Widget
error: Правата запазени!